Doboj

DOBOJ: Održana Sedma redovna sjednica Skupštine grada Doboja (FOTO)

Najveća diskusija na 7. redovnoj sjednici Skupštine grada Doboja odnosila se na geološka istraživanja mineralnih sirovvina, koja bi trebala da se vrše na području ovog Grada. O konačnoj odluci po pitanju tih istraživanja odbornici će se izjasniti na sljedećem skupštinskom zasjedanju nakon što prikupe informacije od svih relevantnih organa.

Skupština grada Doboja traži od firme, koja bi vršila geološka istraživanja na Ozrenu da dostavi relevantnu dokumentaciju kojom potvrđuju da su dobili saglasnost od nadležnih organa za njihovo izvođenje, kao i da u svim mjesnim zajednicama, koje će biti obuhvaćene istražnim pojasom prezentuju projekat. Takođe, traži od Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske da dostavi rješenje o davanju saglasnosti za izvođenje istraživanja, kao i da Fond za zaštitu životne sredine Republike Srpske dostavi elaborat o uticaju na životnu sredinu. Ovo su zaključci usvojeni uz informaciju za dobijanje saglasnosti za geološka istraživanja mineralnih sirovina na području Doboja. Tek nakon dobijenih neophodnih informacija dobojska skupština će na sljedećoj sjednici odlučivati o davanju konačne saglasnosti da se istraživanja i sprovedu. Ukoliko se utvrdi da ona štete građanima bićemo protiv toga, poručio je gradonačelnik Doboja.

-Ako treba angažovaćemo i stručnjake iz određenih oblasti koji će nas upoznati sa tim da li postoji ili ne postoji opasnost za građane. Mislim da smo u ovom poslu kao gradska administracija progresivni. Međutm, opet ponoviću da to nije u našoj nadležnosti, ali naravno da isto tako želimo biti upoznati sa svim onim što se odvija i dešava na teritoriji Grada Doboja. tu mislim na Skupštinu grada Doboja i na građane – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Iz PDP-a su bili protiv ove informacije, dok su iz SP-a i DNS-a bili uzdržani.

-Nemamo dovoljno informacija o svemu tome. Ljudi su u bojazni od toga šta bi sve moglo da se desi. Mi jednostavno iz tog razloga nismo htjeli da se odredino da li smo za ili da li smo protiv. Vidjećemo šta se dešavati dalje u pogledu onoga što je skupštinska većina tražila od te kompanije, koja je došla da vrši ispitivanja – rekao Dejan Kovačević, odbornik DNS-a u Skupštini grada Doboja.

Ukupno se 36 tačaka našlo na dnevnom redu ove Sedme redovne sjednice dobojskog parlamenta. Niz tačaka odnosio se na usvajanje programa rada za sledeću godinu ustanova i preduzeća čiji je osnivač Grad Doboj. Usvojen je i Nacrt odluke o usvajanju drugog rebalansa budžeta Grada za ovu godinu u iznosu od oko 68 miliona KM.

Foto: rtvdoboj.org, Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close