Vijesti

DOBOJ: Održana komemoracija povodom smrti Bogdana Nikolića (FOTO)

U Doboju je održana komemoracija Bogdanu Nikoliću, koji je ostavio neizbrisiv trag na društveno-ekonomski, politički, kulturni i sportski razvoj ove lokalne zajednice. Komemoracija je održana u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje.

Opraštamo se od čovjeka čije se ime upisuje zlatnim slovima u istoriju Grada Doboja, u sredini u kojoj je on marljivo radio i dao doprinos u svim njegovim sferama života, rekao je na komemoraciji gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, dodajući da je njegov dug životni vijek bio ispunjen borbom, radom i rezultatima.

-Bogdan Nikolić će ostati neko na koga ćemo se ugledati i čovjek koji je nama potomcima pokazao kako se živi i radi za svoj Grad, svoj narod, njegovu budućnost i dobrobit. Uspomenu na njega čuvaćemo tako što ćemo slijediti njegov put. Neka mu je vječna slava i hvala – ovim riječima od Nikolića se oprostio Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Bogdan Nikolić je bio istaknuti društveno-politički, kulturni i sportski radnik. Ostavio je pravi i istinski pečat svoga rada i djelovanja. Obavljao je brojne funckije. Od 1978 do 1982. godine bio je predsjednik i Skupštine opštine Doboj. Jedno vrijeme bio je na čelu Udruženja antifašista i boraca NOR-a.

– Kao predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a ulaže veliku energiju na obnavljanju porušenih mostova i ponovno uspostavljanje veza između naroda, prijatelja i komšija. Jednako su ga veselili razgovori sa drugovima iz Maglaja i Gračanice, kao i obilazak za nas istorijskih mjesta u prigodnim prilikama Ritešića, Brezika, Osječana i Preslice – rekao je u svom oproštajnom govoru Novak Radojčić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a. Doboj.

Novak Radojčić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a. Doboj

-Ljudi tvoje generacije i tvog kova ostavljaju duboke tragove i u amanet nama nešto mlađim da njegujemo i prenosimo svevremenske i sveljudske vrline kroz vrijeme mlađima – od Nikolića se ovim riječima oprostio Radoje Gorčinović.

Radoje Gorčinović

Bogdan Nikolić, koji je preminuo u 88-oj godini života, dobitnik je velikog broja društvenih priznanja. Među posljednjima je Plaketa Grada Doboja, koju je dobio 2017. godine.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close