Vijesti

DOBOJ: Održan turnir u uličnoj košarci „Streetball 3×3 Doboj Kings of the Fortress” – Pobjednik „King Doboj”

Turnir u uličnoj košarci „Streetball 3×3 Doboj Kings of the Fortress” održan je proteklog vikenda na poligonu kod Osnovne škole “Sveti Sava” u Doboju. Učestvovalo je 12 ekipa, a generalni pokrovitelj turnira bio je gradonačelnik Doboja.

Igralo se prema FIBA pravilima. Ovo je po prvi put da se ovaj turnir u uličnoj košarci organizovao u gradu na tri rijeke. Učesnici turnira su izrazili zadovljstvo ogranizacijom.

-Više godina ne igram turnire, ali nisam mogao odoliti da ne zaigram. Dočekali smo da se i u Doboju organizuje ovako nešto i zahvalan sam na tome Gradu Doboju i organizatoru. Ovo je samo jedan segment u sklopu pozitivnih promjena koje se vide u Doboju. Kondicija nije na nekom zavidnom nivou, ali bitno je učestvovati – izjavio je Predrag Kuzmanović, učesnik.

Predrag Kuzmanović, učesnik

-Lijepo je da i Doboj ima jedan ovakav turnir. Odazvali smo se na poziv i za mene je sve ovo ovdje što vidim fantastično. Teren izgleda odlično, okupilo se dosta ljudi, a i muzika je dobra. Konkurencija na turniru je veoma jaka. Ne bih predviđao ishod, vidjećemo šta će biti. Što se tiče kondicije, jako je toplo, pa vidjećemo dokle se mogne izdržati – rekao je Goran Garačić, učesnik.

Goran Garačić, učesnik.

Organizatori kažu da je ideja za ovaj turnir prepisana iz Evrope i zemalja regiona i da se on igra u 18 gradova i opština u Republici Srpskoj. Žele da se ovaj turnir uvrsti u takmičarski kalendar.

-Ovo je jedna nova vrsta turnira koji će se igrati u 18 opština i gradova u Republici Srpskoj. Pravi se liga koja će na kraju rezultovati završnim turnirom, koji će se navjerovatnije odigrati u Banjaluci ili u Laktašima. Grad Doboj je ovaj turnir prepoznao kao jednu interesantnu manifestaciju i podržao je, kao što i generalno podržava sve sportske i kulturne manifestacije. Gradonačelnik Jerinić i g. Obren Petrović su prepoznali ovo kao nešto što može da privuče mlade ljude, da im ponudi nešto novo i drugačije i što može da promoviše košarku u ovom gradu. Iskreno im se zahvaljujem na tome, vjerujem da njihova podrška neće stati na ovome i da će to raditi i u narednim godinama – izjavio je Vladimir Marković, član Organizacionog odbora turnira.

Vladimir Marković, član Organizacionog odbora turnira

-Drago nam je što se na turnir odazvalo jako mnogo Dobojlija. Posebno nam je drago što se odazvao veliki broj mladih ljudi koji su došli ovdje da podrže ovaj turnir što znači da je zainteresovanost za sport velika u Doboju, pogotovo za košarku. Doboj ima stvarno mnogo poligona za igranje košarke, tako da mislim da je krajnje vrijeme da se to iskoristi, odnosno da praktično djeca iz vrtića krenu u košarkaške škole. Spisak ekipa smo sveli na 12 ekipa, one dolaze širom sa dobojske regije. Nagrada za prvo mjesto je 1200 KM, a za drugo 400 KM. Nadam se da ćemo to sljedeće godine uduplati, ako Bog da, pa izvolite svi ste dobrodošli – rekao je Vedran Skokić, član Organizacionog odbora turnira.

Vedran Skokić, član Organizacionog odbora turnira

Turnir je svečano proglasio otvorenim gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koji je pozdravio ideju organizatora ove sportske manifestacije.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Kada imamo ovako lijepe inicijative, ideje i mladost koja je ovdje na poligonu, odnosno kada imamo nešto novo u gradu Doboju, uvijek smo spremni da izađemo u susret i damo podršku. Moram da se zahvalim ljudima koji su se aktivno uključili u promociju ovog događaja ovdje u Doboju. Prvenstveno tu mislim na Ognjena Kuzmića kojem želim brz oporavak, siguran sam da se nije desio taj nemili događaj da bi on večeras ovdje bio sa nama, i naravno na ambadadora našeg grada rukometaša Danijela Šarića koji je isto tako reklamirao ovaj događaj. Takođe, zahvalio bih se i svim sponzorima, kao i svim ljudima koji su svojim naporima i trudom učinili da ovo ovdje večeras ovako lijepo izgleda. Želim da poručim da će ovakav trud i rad Gradska uprava i ja lično kao gradonačelnik podržavati i sljedećih godina – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Ekipe su bile raspoređene u četiri grupe. Prvog dana turnira igralo se po grupama.

Detalj sa utakmice – prvi dan

Drugi dan je bio rezervisan za takmičenje po sistemu eliminacije. Zbog loših vremenskih uslova drugi dan turnira odigran je u sali Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić”.

Detalj sa zagrijavanja – drugi dan

Pobjednik Turnira je ekipa „King Doboj”, dok je drugoplasirana ekipa „Fortuna city” Prnjavor. Nagradu pobjedniku turnira uručio je potpredsjednik Skupštine grada Doboja Miloš Bukejlović, dok je nagradu drugoplasiranoj ekipi uručio Davor Savić, član Organizacionog odbora turnira.

Pobjednik turnira ekipa „King Doboj”
Drugplasirana ekipa „Fortuna city”

U muzičkom dijelu manifestacije nastupili su Dj Jelena Simić i Trio In bend.

Foto: rtvdoboj.org, Facebook/Streetball 3×3 Doboj

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close