KulturaVijesti

DOBOJ: Održan koncert Policijskog orkestra MUP-a Srpske (FOTO)

Policijski orkestar Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske održao je večeras u Doboju koncert na kome su izvedene srpske rodoljubive pjesme, te klasična, filmska i popularna muzika.

Dirigent Dušan Pokrajčić rekao je da orkestar u načelu izvodi standardne vojne i policijske marševe, rodoljubive pjesme i popularnu muziku. 

On je novinarima prije početka koncerta rekao da poslije Doboja orkestar pravi pauzu, a da će idući nastup biti u Trebinju. 

Rukovodilac orkestra Jelena Atlagić rekla je da prvi put nastupaju u Doboju, u okviru turneje po gradovima Republike Srpske. 

Ona je navela da orkestar broji 20 profesionalnih muzičara, kao i dirigenta. 

Atlagićeva je istakla da je orkestar dobro prihvaćen kod publike. 

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da je koncert poklon Doboju povodom obilježavanja Dana grada – 28. juna. 

Tokom koncerta izvedeni su Radecki marš, Marš na Drinu, Lađa francuska, muzika iz filma “Otpisani”. 

Večerašnjem koncertu prisustvovao je i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, pripadnici Oružanih snaga BiH i Poljskog kontigenta EUFOR-a, kao i druge zvanice. 

Policijski orkestar MUP-a Srpske osnovan je krajem 2017. godine, a prvi nastup je imao povodom Dana Republike prošle godine. 

Do sada je održao brojne koncerte širom Republike Srpske povodom značajnijih datuma iz bogate istorije srpskog naroda, a učestvuje i u ceremonijalnim dešavanjima. 

Koncert je održan u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje Doboj.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close