Vijesti

DOBOJ: Održan Bogojavljenski koncert (FOTO)

Porodični gitarski “Trio balkanske žice” iz Beograda je u Doboju održao koncert povodom Bogojavljenja, a premijerno su izveli numere sa novog albuma, uz šestoručno sviranje na jednoj gitari koje je njihov zaštitni znak.

Dobojskoj publici predstavili su se Zoran Starčević, zajedno sa sinovima Nikolom i Željkom, originalnom muzikom koja čini sintezu mnogih balkanskih elemenata sa primjesama džez muzike, svinga i klasičnih elemenata.

Zoran je rekao da zajedno sviraju već 17 godina i da gotovo da nema zemlje u kojoj do sada nisu nastupali – od Sibira do Kalifornije, u nekima i više puta.

On je izrazio zadovoljstvo što je premijera njihovog šestog albuma u Doboju, gradu u kojem su prvi put nastupali prije oko 10 godina.

Koncert je održan u Centru za kulturu i obrazovanje, čiji je direktor Vukosava Sofrenić rekla da Bogojavljenskim koncertom, 25. po redu, počinju ovogodišnja kulturna dešavanja u Doboju.

Bogojavljenski koncert svečano je otvorio zamjenik gradonačelnika Vlado Blagojević, koji je ukazao na značaj kulture u okolnostima i ograničenjima uzrokovanim pandemijom virusa korona.

Prethodno je otvarena likovna izložba slika “Teofanija”, autora Marina Milutinovića iz Banjaluke, koji se predstavio sa 31 radom.

Foto: Facebook/Grad Doboj, srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close