DobojKultura

DOBOJ: Održan Bogojavljenski koncert (FOTO)

Nastupom 11 lokalnih izvođača u Doboju je održan koncert klasične muzike povodom Bogojavljenja sa raznolikim programom, koji je bio sastavljen od popularnih klasičnih melodija i obrada rok kompozicija.

Koncert je organizovao dobojski Centar za kulturu i obrazovanje, čiji je direktor Lidija Žarić rekla novinarima da ovaj nastup može da uđe u istoriju grada kao prvi koncert klasične muzike u izvođenju Dobojlija.

Riječ je o LJubici Timanović, Tamari Gojković, Aleksandru Vukojeviću, Mladenu Jankoviću, Dunji Janković, Dejanu Trkulji, Viktoriji Miodragović, Borisu Popadiću, Lazaru Radoji, Milošu Milivojeviću i Marku Tošiću.

Janković, viši asistent katedre za teoriju muzike Akademije umjetnosti u Banjaluci, rekao je da je bogojavljenski koncert brend grada Doboja koji traje gotovo tri decenije i da je lijepo, ali ne i lako, nastupati pred domaćom publikom.

Timanovićeva, koja je profesor harmonike i muzički pedagog, rekla je da je priprema svake kompozicije bila izazov, od kojih je izdvojila “Pozovi me po imenu” Nikolaja Rastorgujeva i “Boemska rapsodija” Fredija Merkjurija.

Koncert je održan u sali Osnovne muzičke škole “Markos Portugal” čiji je direktor Aleksandar Vukojević rekao da je večerašnji koncert prvi projekat koji je okupio 11 Dobojlija, od profesora do učenika.

Sutra, 19. januara, na Bogojavljenje u 18.00 časova u sali “Slobomir P Univerziteta” svečano je biti otvorena likovna izložba “Zapad u istočnom ruhu” Mirne Jovanović iz Doboja. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close