Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske stiglo je upozorenje u kome stoji da se danas očekuju nove jače padavine od sredine dana uz jak, u Hercegovini i na planinama olujni južni vjetar. Najviše padavina se očekuje u Hercegovini: od 60 do 80 mm kiše, lokalno i 100 mm kiše, i na zapadu Krajine gde se očekuje 20 do 40 mm. Na istoku znatno manja količina padavina.

Zbog obilnijih padavina u kratkom vremenskom periodu očekuje se porast bujičnih vodotoka na jugu i zapadu. Zbog jačih padavina u prethodnom periodu, na zapadu se očekuje dodatni porast vodostaja rijeka u slivu Une i Sane.

Danas se u Hercegovini očekuje od 60 do 80 mm kiše, lokalno i 100 mm kiše, na zapadu Krajine od 20 do 40 mm. Udari vjetra od 40 do 70 km/h, u Hercegovini i u višim predjelima Krajine ponegdje i do 90 km/h.

Sutra kiša slabi, na zapadu se očekuje do 10 mm kiše, a u Hercegovini oko 20 mm kiše.

Shodno, navedenom upozorenju Odjeljenje za civilnu zaštitu Grada Doboja obavještava građane da obrate pažnju na navedena upozorenja i da prate obavještenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Foto: glassrpske.com

Izvor: Odjeljenje za civilnu zaštitu Grada Doboja

Prethodni članakDOBOJ: OŠ „Vuk Stefanović Karadžić” planira izgradnju Centra za djecu za poteškoćama u razvoju (VIDEO)
Naredni članakDOBOJ: Vulićeva novac od odštete preusmjerila mališanima sa poteškoćama u razvoju