Doboj

DOBOJ: Obilježeno 103 godine od osnivanja OŠ “Milan Rakić“ iz Bukovice Velike (FOTO)

Osnovna škola “Milan Rakić“ iz Bukovice Velike kod Doboja obilježila je danas 103 godine od osnivanja.

Direktor Stanislav Nakić rekao je da rukovodstvo škole preduzima aktivnosti da se unaprede uslovi za 628 učenika, u čemu im nesebičnu pomoć pruža Gradska uprava Doboja, ali i Vlada Srbije, te Pokrajinska vlada Vojvodine.

On je najavio da će od septembra krenuti sa radom Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, koji je sagrađen sredstvima Vlade Srbije i grada Doboja, a opremljen sredstvima Ambasade Bugarske u BiH.

“Objekat je završen i sada čekamo na potrebne dozvole da bi počeo da se radi”, izjavio je Nakić novinarima.

Stanislav Nakić, direktor Osnovna škole “Milan Rakić“ Bukovica Velika

On je naveo da su 11. maja od Pokrajinske vlade Vojvodine dobili donaciju od 600.000 dinara /oko 10.000 KM,/ koja će se iskoristiti za opremanje kabineta fizike i hemije.

Nakić je naveo da su zahvaljujući podršci Gradske uprave Doboj nedavno završili proširenje i čeka se postavljanje autobuskog stajališta i signalizacije, da bi poboljšali bezbjednost kretanja učenika na dionici koja je izuzetno saobraćajno frekventna.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević čestitao je veliki jubilej učenicima i zaposlenima i naveo da Gradska uprava prati projekte ove, kao i drugih obrazovnih ustanova u toj lokalnoj zajednici.

“Izdvojio bih veliki projekat Dnevnog centra za koji je Vlada Srbije izdvojila 100.000 evra, a grad 30.000 KM za neophodnu dokumentaciju i regulative”, naveo je Kovačević.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelika Doboja

Povodom današnje proslave učenici su priredili bogat kulturni program. Nastavnik srpskog jezika Sanja Gojković rekla je da su učestvovale recitatorske, dramske i folklorne sekcije, te školski hor viših i nižih razreda.

Sanja Gojković, nastavnik srpskog jezika

Proslavi su prisustvovali su predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić i pislanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić. 

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close