Vijesti

DOBOJ: Obilježena slava crkve u Lužanima (FOTO)

U skladu sa epidemiološkom situacijom na Petrovdan vjernici su se okupili i u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Lužanima, kako bi proslavili slavu ovog hrama. Parohijanima se na molitvi pridružio i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. On je parohijanima čestitao crkvenu slavu, kao i Petri Božičković na kumstvu slave.

-Njegovanje naše tradicije i naših običaja je nešto što je neizbježno, gđa Petra Božičković i kao odbornik, ali i kao vjernik je uvijek prisutna sa Srpskom pravoslavnom crkvom i daje svoj doprinos jačanju vjere i običaja. Svakako to je nešto što je obaveza svih nas. Zadovoljan sam i drago mi je što sam danas ovdje u Lužanima. Naravno, da je danas veliki praznik za Srpsku pravoslavnu crkvu i na teritoriji Grada i gradska crkva je posvećena Svetim apostolima Petru i Pavlu. Međutim, ja sam danas izabrao da budem sa narodom Krnjina ovdje u Lužanima i da zajedno proslavimo krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Ja i moja snaha Teodora smo danas kume i ovom prilikom i u njeno i u svoje ime želim domaćinu svešteniku Radenku, njegovim parohijanima i svim prisutnim sretnu krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla, u narodu poznatu kao Petrovdan. Obilježavamo onako kako se može u ovim pandemijskim uslovima, a nadam se da će iduće godine biti bolje i masovnije. Moramo poštovati svoju vjeru, svoje običaje i svoju kulturu – rekla je Petra Božičković, kuma slave crkve u Lužanima.

Petra Božičković, kuma slave crkve u Lužanima

U čast slave u dvorištu crkve poslužen je i slavski ručak, uz propisane epidemiološke mjere.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close