Vijesti

DOBOJ: Obilježen 8. mart u Domu za starija lica na Preslici (FOTO)

Učenici dobojske Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ su i ove godine obradovali korisnice Doma za starija lica smještenog na Preslici. Povod je bio 8. mart – Međunarodni dan žena. Između ostalog pripremili su i bogat kulturno-zabavni program.

Već nekoliko godina unazad članovi podmlatka Crvenog krsta dobojske škole „Vuk Stefanović Karadžić“ povodom Dana žena organizuju akciju prikupljanja poklona za korisnice Doma za starija lica. Prikupe slatkiše, hranu i higijenske potrepštine, koje im poklone upakovane u pakete. Osim poklona izrade i osmomartovske čestitke, a sve sa ciljem da ih usreće povodom praznika.

-Svi učenici Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj učestvovali su u akciji prikupljanja poklona za bake, odnosno svi su donijeli po jedan mali slatkiš ili grickalicu, kao i nešto od higijene. Potrudili smo se da to sve lijepo upakujemo kako bismo ih obradovali – izjavila je Ana Bjelanović, učenica Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj.

Ana Bjelanović, učenica Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj

-Ponosan sam na podmladak Crvenog krsta naše škole kad vidim sa kojom voljom i entuzijazmom oni to rade. Oni ostavljaju svoje slobodno vrijeme i trude se da prikupe poklone. Ovo nije jedina akcija koju naša škola radi. Našu učenici svake godine prikupljaju pomoć za jednu porodicu u novčanim sredstvima, hrani i odjeći. Takođe, ako je potreban i neki kućanski aparat, oni to kupe i odvezu. Stvarno sam ponosan što imamo jednu takvu sekciju u našoj školi – rekao je Ljubiša Blagojević, direktor Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj.

Ljubiša Blagojević, direktor Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj

Kapacitet Doma za starija lica na Preslici je 40 osoba i toliko trenutno i imaju korisnika. Kako su rekli nastoje da svaki praznik obilježe u ovoj ustanovi.

-Povodom 8. marta već tradicionalno Aktiv Crvenog krsta iz Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj dolazi kod nas u posjetu našim korisnicama, odnosno bakama i podijeli im prigodne poklone. Ovom prilikom zahvalio bih se Aktivu Crvenog krsta i Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj. Takođe, zahvalio bih se i Gradskoj upravi koja stoji iza nas na čelu sa gradonačelnikom i zamjenikom gradonačelnika, koji ulažu u ovaj Dom kako bismo imali što bolje uslove za dalji rad – izjavio je Mladen Lukić, direktor JU „Dom za starija lica Doboj“ Doboj.

Mladen Lukić, direktor JU „Dom za starija lica Doboj“ Doboj

-Gradska uprava čini značajne napore da obezbijedi što bolje uslove za lica koja su smještena u ovom objektu. Kao što vidite ovaj objekat se dovodi u funkciju u skladu sa standardima koji važe za sve poslovne objekte u vezi sa energetskom efikasnošću – rekao je Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Korisnici Doma mogli su da uživaju i u muzičkoj priredbi, koju su za njih izveli đaci Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close