Nedostaci na svjetlosno-signalnim uređajima, loš kvalitet kočione i rashladne tečnosti, najčešće su nepravilnosti uočene tokom akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila i njihove pripremljenosti za zimu koje u okviru preventivne kampanje sprovodi Auto-moto savez /AMS/ Republike Srpske.

Predrag Likokur iz AMS-a izjavio je Srni da je veća disciplinovanost vozača kada je riječ o upotrebi odgovarajućih pneumatika.

“Guma sa oznakom `M plus S` isključivo je zimska, dosta je mekša i na visokoj temperaturi mijenja strukturu, ali je uprkos tome određeni broj vozača koristi i ljeti”, naveo je Likokur i poručio da je bezbjedno samo tehnički ispravno vozilo.

On je naveo da će tehnička ispravnosta vozila i njihove pripremljenosti za zimu u okviru preventivne kampanje “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2023”, danas biti besplatno kontrolisana do 11.00 časova u objektu Auto-moto društva u Doboju, a u Auto-moto društvu Teslić od 13.00 do 15.00 časova.

“Pregleda se i dubina gazećeg sloja pneumatika i vrsta pneumatika, amortizeri, svjetlosno-signalni uređaji, kočiona tečnost, rashladna tečnost, punjenje akumulatora”, dodao je Likokur.

Prema njegovim riječima, tokom pregleda ukazuje se vozačima na zakonske uslove za bezbjedno učešće u saobraćaju u zimskim uslovima i ukoliko se tokom provjere tehničke ispravnosti vozila uoče neispravnosti apeluje se da vozači to otklone, ili se interveniše na licu mjesta.

Besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila i njihove pripremljenosti za zimu vrši stručni tim AMS-a i “Optima grupe”.

Riječ je o kampanji čiji je cilj povećanje tehničke ispravnosti vozila koja saobraćaju na putevima Republike Srpske i njihovo bezbjedno učešće u zimskim uslovima, s obzirom na to da je od 1. novembra zimska oprema zakonski obavezna.

Kampanja “Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima 2023” trajaće do kraja novembra i realizuje se uz pomoć Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva saobraćaja i veza, “Optima grupe” i “Autoputeva Republike Srpske”, kao i lokalnih zajednica.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Sutra sjednica Skupštine Društva ljekara medicine rada Republike Srpske
Naredni članakU Srpskoj rođena 31 beba; U Doboju na svijet došlo četvoro mališana