Na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta Istočno Sarajevo u Doboju u toku je prijemni ispit za upis na prvu godinu prvog ciklusa studija kojem je pristupio 71 kandidat, dok ih je prošle godine bilo 39, izjavio je dekan ovog fakulteta Miroslav Kostadinović.
“Veći odziv kandidata rezultat je aktivnosti menadžmenta i Saveza studenata u prethodnom periodu jer smo težište stavili na društvene mreže i obilazak srednjih škola”, rekao je Kostadinović novinarima.

On je naveo da je za budžet odobreno 65 mjesta i da očekuje da će ta kvota danas biti ispunjena, kao i ona za vanredne studente.

Kostadinović je rekao da je najveće interesovanje za drumski saobraćaj, potom za logistiku, računarske informacije i tehnologije, te vazdušni saobraćaj.

Atraktivni su i motorna vozila, telekomunikacije, te poštanski i željeznički saobraćaj.

Kostadinović je naveo da je Saobraćajni fakultet potpisao memorandum o saradnji sa srednjim školama i privrednim subjektima, a u planu je i potpisivanje memoranduma sa preduzećem “Aerodromi Republike Srpske” jer fakultet ima smjer za inženjera vazdušnog saobraćaja.

On je rekao da se najlakše do posla dolazi sa smjerom Drumski saobraćaj, kojem se približavaju Logistika i Informacione tehnologije, ali da je Saobraćajni fakultet generalno među prvim tehničkim fakultetima kada je riječ o zapošljavanju. 

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prethodni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 30.06.2024. godine
Naredni članakDodik: Unaprijed smišljena prevara, nećemo se povući