Kultura

DOBOJ: Muzička škola “Markos Portugal” održala promotivni koncert (FOTO)

Učenici Muzičke škole “Markos Portugal” iz Doboja izveli su promotivni koncert u velikoj sali dobojskog Centra za kutluru i obrazovanje za učenike drugih osnovnih škola.

Koncert je namijenjen učenicima trećih razreda osnovnih škola, sa ciljem da se upoznaju sa programom rada Muzičke škole.

-Mi smo odlučili da napravimo koncert za svu djecu koja bi trebala da upišu prvi razred muzičke škole. Ovo je bila prilika da se upoznaju sa različitim muzičkim instrumentima i da se odluče koji bi to instrument bio koji bi oni voljeli da sviraju. Lakše je djeci da se odluče kada vide drugu djecu kako sviraju. Mi smo koncert napravili uglavnom od tih njihovih mlađih drugara, koji već idu u muzičku školu, u drugi ili treći razred, tako da će ovo biti koncert od malih učeniha za svoje drugare – izjavio je Aleksandar Vukojević, direktor Muzičke škole “Markos Pšortugal” Doboj.

Iz muzičke škole navode da su promotivni koncerti prava prilika da se potencijalni muzičari upoznaju sa instrumentima

-Ovaj koncert ćemo danas odraditi tako da predstavimo različite muzičke instrumente. Predstavićemo četiri muzička instrumenta koja kod nas u školi imamo, a to su klavir, gitara, harmonika i viollina. O svakom ćemo pojedinačno ponešto da objasnimo i da za svaki od njih izvedemo i nekoliko muzičkih tačaka. Na kraju, će se u zadnjim tačkama predstaviti i učenici starijih razreda koji sviraju malo teže i složenije kompozicije, kako bi vidjeli kako i to izgleda – rekao je Aleksandar Vukojević, direktor Muzičke škole “Markos Pšortugal” Doboj.

Zaintresovani  za muzičko usavršavanje mogu se prijaviti u Muzičkoj školi i zakažu termin za prijemni ispit, koji se odnosi na ispitivanje sluha.

Muzička škola može se pohvaliti i čestim nastupima na takmičenjima, ali i nagradama.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close