Doboj

DOBOJ: Međunarodni dan bez automobila: Afirmisati šetnju i vožnju biciklom (FOTO)

U Doboju je danas, povodom obilježavanja Međunarodnog dana bez automobila, za saobraćaj zatvoren dio Ulice Svetog Save i organizovan prigodan obrazovni i kulturno-zabavni program za učenike dobojskih osnovnih škola i djecu iz vrtića.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević naveo je da današnja manifestacija, osim smanjenja emisije štetnih gasova, na zdravlje sugrađana utiče i afirmisanjem šetnje i vožnje bicikla.

Predstavnik Auto-moto saveza Republike Srpske Perica Pećanac kaže da tokom godine na republičkom nivou sprovedu oko 30 preventivnih saobraćajno-obrazovnih aktivnosti radi povećanja bezbjednosti učesnika u saobraćaju, koje realizuju u saradnji sa 48 auto-moto društava.

On je naveo da je tim povodom danas za mališane u Doboju obezbijeđen poligon za vožnju kako bi se, u skladu sa uzrastom, upoznali o određenim pravilima u saobraćaju.

“Ako sada savladaju pravila mi ćemo za 10 do 20 godina imati dobre pješake, bicikliste, vozače automobila”, izjavio je novinarima Pećanac.

Vaspitač vrtića “Majke Jugović” LJubinka Zelić kaže da se mališani uz druženje i igru podstiču da poštuju svoju prirodnu sredinu, a time i ovaj grad.

Nastavnik u Osnovnoj školi Vuk Stefanović Karadžić Dušanka Perić kaže da radom školske saobraćajne sekcije učenici stiču osnove bezbjednosti ponašanja u saobraćaju.

Zbog obilježavanja Međunarodnog dana bez automobila, za saobraćaj je do 12.00 časova bio zatvoren dio Ulice Svetog Save koja se ukršta sa Nemanjinom ulicom i sa Ulicom kralja Dragutina.

Foto: Facebook/Grad Doboj

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close