Doboj

DOBOJ: Mališani iz dobojskog obdaništa “Majke Jugović” proslavili Dan grada (FOTO)

Grad Doboj 28. juna proslavlja svoj 606. rođendan. Proslavu su uveličali dobojski mališani. Njih 120 koji su korisnici Dječijeg obdaništa „Majke Jugović“ crtali su, igrali, pjevali i recitovali o svom gradu u Gradskom parku i tako pokazali koliko znaju o njemu i zašto ga vole.

O čuvenom Ćiri, Gradini, tri rijeke, parku po čemu je grad prepoznatljiv čuli su od svojih vaspitačica, koje su željele da oni nauče o značaju grada, njegovog rođendana i svega drugog po čemu je prepoznaljiv.

Učimo ih koliko je značajan naš Ćiro šta on nama predstavlja, pa koliko je značajna naša Gradina, pa zašto trebamo da čuvamo igrališta, parkove i ovu naša fontanu da nam svaki put bude što ljepša rekla je Mira Živković, vaspitačica.

Mira Živković, vaspitačica

Oni pretežno vole fontanu, vole igrališta, park, vole svoj vrtić. To nam govori koliko je u njihovim očima sve to veliko i lijepo, ali je naša sreća i zadovoljstvo što oni od tako malih nogu uče da vole svoj grad i mjesto u kojem žive – izjavila je Anđelka Kuzmić, direktor JPU „Majke Jugović“ Doboj.

Anđelka Kuzmić, direktor JPU „Majke Jugović“ Doboj

Ovo je jedna od najljepših manifestacija organizovanih povodom 606. rođendana Grada Doboja, rekao je prvi čovjek ove lokalne zajednice. Ponosan je na ono što najmlađi stanovnici Doboja znaju o svom gradu.

Naša najveća radost su vesela i razigrana djeca, koja su sve ono što su naučila u prothodnoj godini spremna da pokažu i poklone svom gradu. Hvala im na tome – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Gradonačelnik Doboja je saopštio i radosnu vijest. Do kraja godine biće proširen kapacitet vrtića.

– Svi oni koji su aplicirali moći će svoju djecu da upišu u državno obdanište i da predaju svoju djecu u sigurne ruke. Oni će sljedeće godine biti ovdje na ovom najljepšem događaju, a vezan je za proslavu Dana grada. To je nešto što treba Gradu Doboju. U narednom periodu ćemo razmišljati o daljem proširenju u južnom dijelu grada, gdje se trenutno grad širi, vjerovatno ćemo imati još jedno obdanište – Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Srećan ti rođendan voljeni naš grade, poručili su mališani iz dobojskog obdaništa „Majke Jugović“ puštajući balone u Gradskom parku.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close