Doboj

DOBOJ: Jerinić: SNSD u Doboju ima političku stabilnost

SNSD u Doboju ima političku stabilnost, podršku republičkih institucija i daje rezultat za razvoj grada, dok je politika Mladena Bosića uništila Srpsku demokratsku stranku, poručio je član Glavnog odbora SNSD-a iz Doboja Boris Jerinić.

Za Bosićeve današnje optužbe na račun rukovodstva grada i dobojskog odbora SNSD-a u vezi sa izborima prije 2020. i 2018. godine, Jerinić je rekao da samo govore o njegovom neznanju o opštim prilikama u Doboju.

“On je turista koji je danas posjetio Doboj i koji misli da će na taj način dobiti povjerenje Dobojlija”, rekao je Jerinić uvjeren da će građani Doboja cijeniti politiku stabilnosti SNSD-a.

Jerinić za politiku Bosića rekao da je “izdajnička”, te naveo da je kao predsjednik SDS-a u dva mandata doveo tu političku stranku na sadašnji broj glasova, da je na prošlim opštim izborima nezasluženo dobio mandat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

On je podsjetio da je na lokalnim izborima propao takozvani “desant na Doboj”, kako su ga SDS i druge stranke tada nazvali, što za posljedicu ima da SDS nema mandat u Gradskoj skupštini, a za takvo stanje su, kaže, sami krivi.

Današnji nastup Bosića, koji je pozvao Okružno javno tužilaštvo da odgovori na pitanje da li “krađe na biračkim mjestima tokom lokalnih izbora 2020. godine u ovom gradu imaju elemente organizovanog kriminala”, Jerinić je nazvao “preuranjenom kampanjom” i da želi da zapaljivom retorikom osvoji simpatije pojedinih glasača.

“U SDS-u ima dobrih ljudi i ja to moram istaći, ali Bosića ne vole u SDS-u u Brčkom i ne vole ga u SDS-u uopšte, a sada kao odjednom će ga zavoljeti jer je nosilac liste za Izbornu jedinicu dva”, izjavio je Jerinić.

On je uvjeren da će građani Doboja poznavajući dobro sve političke aktere dati podršku SNSD-u koji ima kandidate koji su pokazali da zahvaljujući njima grad ide naprijed.

“Mi imamo najviše projekata u Republici Srpskoj zahvaljujući našim poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentu BiH”, ocijenio je Jerinić i dodao da politika SNSD-a ima šta da pokaže u Doboju, ali smatra i da ima stvari koje treba popravljati.

Jerinić vjeruje da će građani ne samo u Doboju već u cijeloj Izbornoj jedinici dva prepoznati, odnosno političare koji vode politiku samo za sebe da bi bili nosioci lista ili na kompenzacionim listama kako bi zasjeli u određene fotelje, te ih je pozvao da na takve ne nasjedaju.

Kako je naveo, Bosić je bio poslanik u više navrata zahvaljujući i glasovima Dobojlija, ali nikada nije donio nijednu tuju za Gradski park i tako se zahvalio.

On podržava, kako je objasnio, da svaka politička partija treba da se takmiči u tome šta će uraditi za Doboj, te ističe da je uvijek pozivao sve političke partije da pomognu ovom gradu.

“Mislim da je kapacitet SDS-a u Izbornoj jedinici pet za Narodnu skupštinu Republike Srpske vrlo upitan, a i isto tako i za Parlament BiH”, ocijenio je Jerinić, koji je siguran da će Dobojlije podržati politiku stabilnosti i saradnje sa Vladom Republike Srpske i drugim institucijama i tako podržati razvoj grada.

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close