Vijesti

DOBOJ: Jerinić: Od 3. septembra u funkciji fiskulturna sala (FOTO)

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je danas da će od 3. septembra u funkciji biti fiskulturna sala Medicinske škole izgrađena sredstvima Vlade Srbije i grada Doboja, te najavio da će Gradska uprava učestvovati u realizaciji projekta postavljanja razglasa u ovoj školi.

Jerinić je nakon prijema za učenike trećeg razreda Medicinske škole, pobjednike na regionalnom tačmičenju za učenike srednjih škola u okviru projekta “Ja građanin”, poručio da uspjeh mladih obavezuje sve da se angažuju na realizaciji njihovih potreba.

“Oni su budućnost i Doboja i Republike Srpske i svakako se taj aktivizam isplati, jer samo na taj način dobre ideje mogu doći do politika”, izjavio je novinarima Jerinić.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je naveo da su vrata Gradske uprave otvorena za učeničku praksu.

Učenica Mia Vasiljević pojašnjava da su u okviru projekta “Ja građanin” proučavali populacionu politiku, a posebna pažnja bila je posvećena niskom natalitetu i odlasu mladog i radno sposobnog stanovništva.

“U okviru mjera koje bi popravile sadašnju situaciju izdvojili smo tri – da se obezbijedi bolji život mladim ljudima, da mladi budu uključeni u politički život i da se poboljša informisanosti mladih”, izjavila je Vasiljevićeva.

Mia Vasiljević, učenica Medicinske škole

Ona je kao nastavak projekta navela postavljanje razglasa kojeg do sada nije bilo u ovoj školi, kako bi učenici bili informisani o društveno-socijalnim dešavanjima, u saradnji sa upravom škole i Gradske uprave.

Nastavnik demokratije i ljudskih prava LJiljana Lazić kaže da pobednički tim broji osam članova.

Ona je navela da će kroz školski razglas učenici bili informisani o dešavanjima u školi i na području regije. 

Foto: Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja, srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close