Vijesti

DOBOJ: Gradonačelnik Jerinić upriličio prijem za novoimenovanog igumana manastira Ozren

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić sastao se sa arhimandritom Gavrilom Stevanovićem, novoimenovanim igumanom manastira Sveti Nikola na Ozrenu. Poželio mu je dobrodošlicu u ozrensku svetinju.

Gradonačelnik Jerinić na sastanku sa novoimenovanim igumanom manastira Ozren

Prvi čovjek grada Doboja zahvalio se novoimenovanom igumanu manastira Sveti Nikola na Ozrenu na posjeti. Manastir na Ozrenu je jedna od najvećih svetinja na području Srpske, rekao je on, dodajući da će uvijek imati podršku Gradske vlasti u Doboju.

-Kroz saradnju kroz institucije, lokalne zajednice treba da pomognu i samom manastiru. Vrata Gradske uprave će biti uvijek otvorena manastiru, budući da smo mi vezani za manastir na Ozrenu. Poželio bih igumanu dobrodošlicu u manastir i u novo okruženje i siguran sam da će produhoviti kako sam manastir, tako i naš narod koji to željno priželjkuje. Vjerujem i siguram sam da će ova saradnja potrajati duži niz godina – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

U ime manastira Ozren zahvaljujem se na ovakvom srdačnom prijemu i na tome što ste se odazvali da ćete nas posjetiti gore, tj. posjetiti naš omladinski kamp koji je jedinstven kamp u Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Divno je što se crkva bavi omadinom i ta omladina je zadovoljna time što boravi gore u jednoj takvoj divnoj prirodi, odnosno u duhovnom i edukativnom centru gdje ima svoju duhovnu obuku – rekao je arhimandrit Gavrilo, iguman manastira Ozren.  

arhimandrit Gavrilo, iguman manastira Ozren  

Arhimandrit Gavrilo je u manastir Sveti Nikola na Ozrenu došao nakon dvadesetogodišnjeg rada u manastiru Krupa u Dalmaciji, najstarijem manastiru u Hrvatskoj. U ozrenskoj svetinji, prije službovanja, boravio je nekoliko mjeseci, ali prije dvije decenije.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close