Vijesti

DOBOJ: Gradonačelnik Jerinić primio vukovce (FOTO)

Doboj ove godine ima 54 vukovca koji su garant da ovaj grad ima budućnost i da će biti bolje mjesto za življenje, izjavio je gradonačelnik Boris Jerinić.

Nakon prijema, organizovanog za vukovce od kojih je 31 iz osnovnih škola i 23 iz srednjih, Jerinić je rekao novinarima da je ponosan velikim brojem mladih ljudi koji žele da stiču znanja i nove vještine. 

“Svakako da su oni svojim primjerom i marljivim radom zaslužili da dođu na prijem, gdje im je uručen po primjerak Monografije grada Doboja i po 100 KM kako bi podstakli njihov dalji rad”, izjavio je Jerinić i najavio da će učenici generacija biti pozvani na prijem povodom Dana grada – 28. juna i nagrađeni u skaldu sa odlukom Skupštine grada. 

On je najavio da će već od iduće godine u gradskom budžetu biti stavka za stipendiranje najboljih studenata. 

Mariana Habijanec, koja je završila dobojsku Medicinsku školu, kaže da planira da studira medicinu u Banjaluci, a kao oblast interesovanja navodi neurologiju. 

Habjanski kaže da poslije studija ne namjerava napuštati Republiku Srpsku jer smatra da ovdje postoje povoljni uslovi za život. 

Učenik generacije iz dobojske Saobraćajne i elektro škole Anida Mešić kaže da želi da upiše Elektrotehnički fakultet u Tuzli. 

Učenik generacije Jovan Kuravica iz dobojske Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” kaže da je ponoson na titulu najboljeg, za koju kaže da je opravdana s obzirom na postignute rezultate na brojnim takmičenjima. 

Kuravica želi da radi kao medicinar zbog čega se prijavio u Medicinsku školu u Doboju. 

Medincinsku školu žele da upišu i učenice osnovnih škola “Dositej Obradović” iz Doboja Ana Marija Stojčinović i “Milan Rakić” iz Bukovice Velike Andreja Kuzmić. 

Stojčinovićeva kaže da je za odličan uspjeh zaslužna dobra organizacija radnog vremena, a svoju budućnost vidi kao medicinski radnik. 

Kuzmićeva je i dobra fudbalerka.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close