SportVijesti

DOBOJ: Gradonačelnik Jerinić organizovao prijem za odbojkašice „Pantera” (FOTO)

Booking.com

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić organizovao je prijem za Odbojkaški klub „Panter”, državne prvake. Tom prilikom obećao im je pomoć kada je u pitanju prostor za treniranje, obzirom da su do sada zakupljivali termine po školskim salama.

Dobojske odbojkašiče prošle godine bile su najbolje na državnom prvenstvu. Sa osvojenim peharom stigle su i kod gradonačelnika kojeg su upoznali sa problemom nedostatka prostora za treniranje.

Odbojkašice „Pantera” sa peharom

-Mi smo kao klub skupljali novac i tražili donacije da bismo platili salu u Osnovnoj školi „Vuk Stefanović Karadžić”. Tu smo dobijali onoliko termina koliko platimo. Mi smo se tako borili i tu trenirali koliko smo mogli – izjavila je Jovana Panić, Odbojkaški klub „Panter” Doboj.

Jovana Panić, Odbojkaški klub „Panter” Doboj

Oko 15 hiljada maraka godišnje izdvajaju za prostor u kojem treniraju, što je kako kažu, veliko opterećenje za klub. U razgovoru sa gradonačelnikom došli su do određenog rješenja i prostora na kojem će ubuduće trenirati.

-Na Stadionu sportskih igara u Doboju gdje se održava Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, u onom dijelu koji se u suštini i ne koristi, između svlačionica i samog poligona, postoji prostor koji po dimenzijama zadovoljava njihove potrebe. Mi ćemo zajednički na tom dijelu da postavimo mrežu i iscrtamo linije, odnosmo da uredimo taj prostor i ustupimo im na korištenje. Siguran sam da će oni kao dobri domaćini taj prostor i da održavaju. Naravno, to neće remetiti nijedan sportski događaj koji se održava na samom poligonu, jer će postojati komunikacija između njih i Organizacionog odbora TV turnira koji gazduje tim prostorom. Bitno je da smo napravili iskorak i ovaj mali problem riješili – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Problem sa prostorom za treniranje ugrožavao je rad kluba i limitirao nas u stvaranju boljih rezultata. Nadam se da smo postigli dogovor i napravili jednu užu i kvalitetniju saradnju, te da ćemo imati bolje uslove, a samim tim i napraviti bolje rezultate – izjavio je Dejan Čalaković, trener Odbojkaškog kluba „Panter” Doboj.

Dejan Čalaković, trener Odbojkaškog kluba „Panter” Doboj

Odbojkaški klub “Panter”, koji broji oko 150 djevojaka, trenutno se takmiči u Drugoj ligi Republike Sprske. Ambiciije su im da budu dio Prve lige Srpske i Premijer ligi BiH.  

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close