Vijesti

DOBOJ: Gradonačelnik Jerinić najavio sistemsku pomoć višečlanim porodicama (FOTO)

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić primio je danas predstavnike dobojskog Udruženja porodica sa četvoro i više djece “Budućnost četiri plus” i najavio sistemsko rješavanje njihovih problema.

“Udruženje je 2015. godine na republičkom nivou dobilo status od javnog interesa i grad Doboj će ga u narednom periodu na sjednici Skupštine grada proglasiti udruženjem od javnog interesa”, izjavio je Jerinić novinarima.

Jerinić je naveo da Udruženje broji 186 višečlanih porodica i ukazao na potrebu izrade socijalne mape njenih članova, kako bi Gradska uprava mogla da definiše kome je šta potrebno.

“Tražićemo sistemska rješenja i da ona budu trajna kategorija. Sve probleme sa kojima se susrećemo prevazilazićemo zajedno”, rekao je Jerinić i pohvalio aktivizam rukovodstva Udruženja.

Predsjednik Udruženja “Budućnost četiri plus” Olivera Nedić rekla je da je načelno postignut dogovor za sveobuhvatnu podršku višečlanim porodicima, što će se ogledati kroz podsticaje u zapošljavanju, stipendije učenicima, podršku porodicama na selu, učešće u troškovima prevoza učenika, te sufinansiranju klubova koji će zauzvrat nuditi besplatno članstvo višečlanim porodicama.

“Mi želimo da populacija četiri plus ne bude posmatrana kao populacija kojoj treba socijalna pomoć, već se radi o pronatalitetnim mjerama koje utiču na svijest roditelja da žele da prošire porodicu, ostanu na ovim prostorima i imaju četvoro ili više djece. I demografi potvrđuju da je to nužno”, izjavila je Nedićeva.

Nedićeva je navela da je sa Jerinićem postignut dogovor da na godišnjem nivou najmanje dva puta budu održavani sastanci ovog tipa, na kojima bi bilo riječi o tekućim problemima.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close