Doboj

DOBOJ: Goganović i Vulić položili cvijeće na „Malom Zejtinliku” (FOTO)

Na Centralni krst na Vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik”na Sokocu cvijeće su danas, povodom 27 godina od egzodusa 120.000 sarajevskih Srba, položili zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić

Vijenac su u ime institucija Republike Srpske položili ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Danijel Egić i izaslanik srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Boško Tomić, a u ime države Srbije predstavnik Ambasade te zemlje u BiH.

Takođe, cvijeće su položile delegacije grada Istočno Sarajevo i opština Sarajevsko-romanijske regije, te regionalnih i lokalnih organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Prethodno je na Vojničkom spomen-groblju „Mali Zejtinlik” služen pomen poginulim srpskim borcima povodom 27 godina od egzodusa 120.000 sarajevskih Srba.

Po završetku pomena, obilježavanje egzodusa sarajevskih Srba nastavljeno je služenjem parastosa poginulim srpskim borcima u manastiru Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji.

Nakon parastosa u Kulturnom centru na Palama je održana duhovna akademija, koja je počela prikazivanjem dokumentarnog filma „Egzodus ponovo”, režisera Snježana Lalovića.

Foto: srna.rs

RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close