SportVijesti

DOBOJ: FK „Sloga“ Doboj: Prozivka i prvi trening (FOTO)

Fudbaleri dobojske Sloge počeli su pripremama za nastavak sezone u Prvoj ligi Republike Srspke. Šef stručnog štaba Sloge Milan Draganović obavio je prozivku kojoj je prisustvovalo 20 igrača. Igrači su odradili prvi trening, Prema najavama iz kluba doći će do promjena u igračkom kadru.

-Neke naše igre u prvom dijelu sezone su dovele do toga da su neki naši igrači dobijali dobre ponude i nove angažmane, tako da imamo odlazaka igrača koji su nosili igru kluba. Međutim, biće tu nekih novih imena, a najvažnije je da smo zadržali kostur ekipe. Ekipa Sloge sigurno ima kvalitet da bezbrižno dočekamo nastavak sezone i sigurno ćemo raditi u tom pravcu da spremno dočekamo nastavak sezone, onako kako to treba i kako se od nas očeuje. Ne brinemo za opstanak u ovom dijelu, a to je osnovni cilj koji nam je uprava kluba zadala. Takođe, imamo i to polufinale Kup-a RS gdje nam se pruža jedna lijepa prilika da doguramo što dalje. Što se tiče cilja ja smatram da smo mi apsolutno kadri da to bez problema napravimo, osim tih promjena u igračkom kadru koje će biti velike, a koje će biti i jedini problem, pošto ćemo morati ponovo proći kroz proces uigravanja sa novim igračima. Došlo je i do promjena u stručnom štabu, moj kolega Nikolić je odlučio da prihvati ponudu FK „Usora“ i otišao je gore. Želim mu puno sreće, to je njegov put koji je on sam izabrao. Svako ko smatra da mu nije mjesto ovdje, da mu je negdje drugdje bolje i da ima bolje uslove neka ide i od mene tu može imati samo podršku. Isto tako, ja sa svoje strane smatram da Sloga mora imati jedan prepoznatljiv imidž i da jednostavno moramo biti ili ličiti na onaj klub iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, kada sam ja bio klinac i kada sam zavolio ovaj klub. Jednostavno ako tako budemo gledali i ako se tako svi budemo ponašali ovdje, onda ćemo i imati Slogu onakvu kakvu bi je ljudi ovdje u gradu sigurno htjeli – izjavio je Milan Draganović, šef Stručnog štaba FK „Sloga“ Doboj.

Milan Draganović, šef Stručnog štaba FK „Sloga“ Doboj

Dobojlije će cjelokupne pripreme obaviti na svom pomoćnom terenu sa plastičnom travom. Igrači se nadaju da će spremno dočekati nastavak sezone i da će uspjeti da se uigraju sa novim igračima.

-Biće dolazaka, a bilo je i odlazaka igrača. Trenutno ni ja ništa ne mogu da kažem što se tiče ekipe, ali sigurno je da će to biti jedna mlada i spremna ekipa željna takmičenja. Cilj je kao i dosada ostati u ligi i što bolje se plasirati u gornji dio tabele. Naše je da radimo, da treniramo i da se čuvamo povreda. Na novim momcima je da se dokažu, a na starim da se pokažu, odnosno na nama je da nove momke što bolje primimo, da se sredimo i da spremno dočekamo nastavak sezone – rekao je Aleksandar Janković, kapiten FK „Sloga“ Doboj.

Aleksandar Janković, kapiten FK „Sloga“ Doboj

Planirano je odigravanje sedam prijateljskih utakmica. Prva je zakazana za vikend 24. januara .Na programu je utakmica protiv Bratstva iz Gračanice, sedam dana kasnije protivnik je Željezničar Sport tim iz Banja Luke, 3. februara Vis Sim bau iz Kosove, 10. februara TOŠK iz Tešnja, 13-og Ljubić iz Prnjavora, 20. Sloboda iz Mrkonjić Grada, a generalna proba je 27. februara ponovo protiv Željezničar Sport tima iz Banja Luke.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close