Vijesti

DOBOJ: Dobojsko gradsko obdanište organizovalo tucijadu (FOTO)

Dječiji osmijeh i radost širio se iz vrtića „Majke Jugović“. Mališani su učestvovali u tradicionalnoj vaskršnjoj tucijadi, a pobjedu su odnijele Nađa Dujaković i Danica Marković. Kao nagradu dobile su diplome i slatkiše, ali nisu nagrađene samo pobjednice.

Na tucijadi je učestvovao i prvi čovjek Grada Doboja. Uručio je mališanima poklone, te istakao da je najveći hrišćanski praznik još ljepši i radosniji kada se provede sa najmlađima.

-Raduje me što je rukovodstvo gradskog obdaništa „Majke Jugović“ organizovalo takmičenje za naše najmlađe. Djeca se najviše i raduju ovom velikom prazniku. Njihovim porodicama i svima nama želim zdravlje i sreću – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Iz dobojskog obdaništa „Majke Jugović“ kažu da je ovo jedna od planiranih programskih aktivnosti, koja se organizuje svake godine povodom Vaskrsa. Uspjeli su da je organizuju u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama. Iz ove predškolske ustanove poručuju da svi poštuju propisane mjere, a da su naročito zahvalni osnivaču i roditeljima.

-Roditelji mališana poštuju epidemiološke mjere i ne dovode djecu koja bi mogla imati simptome. Pridržavamo se svih naredbi i preporuka Ministarstava zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. Imali smo par sporadičnih slučajeva zaražavanja radnika, ali smo to uspjeli na vrijeme da otklonimo, tj da se oni izoluju i da se nakon preležane bolesti vrate na svoj posao, tako da mi svo vrijeme radimo u punom kapacitetu – rekla je Anđelka Kuzmić, v.d. direktora JPU „Majke Jugović“ Doboj.

Anđelka Kuzmić, v.d. direktora JPU „Majke Jugović“ Doboj

Upravo zbog pandemije virusa korona ove godine izostaće organizacija tradicionalnog defilea dobojskih mališana. Tucijadi je prisustvovao i poslanik u Predstavnilkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Back to top button
Close