Vijesti

DOBOJ: Dobojski mališani otputovali na ljetovanje u Bečiće (FOTO)

U okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” iz Doboja je na ljetovanje u Bečiće otputovala grupa od 30 mališana sa pratećim osobljem. Dobojski mališani boraviće na crnogorskom primorju deset dana.

Boravku na moru dobojski mališani se itekako raduju. Dok su sa nestrpljenjem čekali polazak sa nama su podijelili sreću i radost, te su ispričali šta će sve raditi tokom trajanja ljetovanja. Neka djeca će po pvi put da uživaju u morskim čarolijama, a neka od njih su bila već ranijih godina u sklopu istog projekta.

Djecu su ispratili roditelji, koji kažu da je od velikog značaja za višečlane porodice, što se realizuje ovaj projekat, jer bi teško mogli da priušte svojoj djeci putovanje na more.

-Ovo znači puno za višečlane porodice i ovo je prvi put da moj sin ide na more. Dobro je kad se ovako nešto organizuje i kada neko brine o nama – izjavila je Ana Goranović, majka.

Ovo je druga grupa djece iz Doboja, koja je ove godine otputovala u Bečiće u sklopu projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske”. U ovoj drugoj grupi otputovalo je 30 djece u pratnji tri vaspitača i jednog roditelja.

-To su pretežno djeca iz socijalno ugroženih kategorija, djeca sa posebnim potrebama, djeca koja su dobri đaci i djeca iz višečlanih porodica. Cilj ovog projekta je socijalizacija djece, odnosno da djeca upoznaju nove kulture i da sklapaju nova prijateljstva, jer na ljetovanju će biti djece iz cijele Republike Srpske – rekao je Vedran Mitrović, direktor Centra za socijalni rad Doboj.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić ispratio je mališane, poželio im ugodan boravak na moru, te im je uručio prigodan džeparac. Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske realizuje projekat “Socijalizacija djece u Srpskoj” još od 2002. godine.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close