Vijesti

DOBOJ: Dobojski borci obilježili krsnu slavu (FOTO)

Gradska boračka organizacija Doboj, lomljenjem slavskog kolača, obilježila je krsnu slavu -Mitrovdan. Bila je ovo prilika da se rezimiraju rezultati rada unazad godinu dana.

Iz dobojske Boračke organizacije kažu da su uglavnom zadovoljni sprovedenim aktivnostima u proteklom periodu. Zahvaljujući dobroj saradnji sa gradskim vlastima pomažu najugroženije borce kroz podjelu jednokratnih novčanih pomoći. Prema riječima gradonačelnika Doboja postoji ideja za izgradnjom spomen parka sa centralnim spomen obilježjem u porti Spomen-hrama Rođenja Presvete Bogorodice, mjesto posvećeno za oko 1.800 boraca sa područja ove lokalne zajednice, koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpske i odbranu grada Doboja.

-Mi ćemo ga nazvati „9. januar” ili „Srpski borac”, tako da je to nešto u perspektivi gdje krećemo sa eksproprijacijom zemljišta. Mi ćemo zajedno sa GBO Doboj raditi na tome, jer nećemo ništa da namećemo. Želimo kroz dijalog doći do zajedničkog rješenja, jer je zamišljeno da to bude veći park nego postojeći i da to bude u kompletu urbanistički riješeno, kako bi to bilo jedno od centalnih mjesta u gradu Doboju – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Mislim da je to jedno od dobrih rješenja za koje bi trebali da otvorimo jednu raspravu i možda čak sazvati Skupštinu GBO Doboj, gdje bi iznijeli prednosti tog mjesta za gradnju jednog takvog spomenika i spomen parka. Mislim da smo blizu rješenja i da će to biti jedno od boljih rješenja u Republici Srpskoj – rekao je Pero Tubić, predsjednik Skupštine GBO Doboj.

Pero Tubić, predsjednik Skupštine GBO Doboj

Kako je rečeno i u narednom periodu nastavlja se dobra saradnja GBO Doboj sa gradskim vlastima. Sve primjedbe i sugestije boračke populacije biće uvažene, a sve sa ciljem da se poboljša položaj onih koji su stvarali Srpsku. Iz Gradske uprave kažu da će iako nije u njihovoj nadležnosti pomoći borcima putem dopunskih prava. Proslavi Mitrovdana u Doboju prisustvovali su borci, članovi porodica poginulih boraca, predstavnici dobojske Gradske uprave, kao i organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Provjeri takođe

Close
Back to top button
Close