SportVijesti

DOBOJ: Dobojska Sloga zvanično prvoligaš

DOBOJ – Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske donio je konačne odluke o sastavu liga. Prvoligaško društvo od naredne sezone brojaće 16 klubova.

Nakon dvije sezone odsustva u najviši rang Srpske vraća se dobojska Sloga. Dobojlije se uveliko spremaju za elitno društvo. Treninzi se održavaju na stadionu Luke. Do početka prvenstva planirano je nekoliko prijateljskih utakmica čim epidemiološke prilike to budu dozvoljavale. Uprava na čelu sa predsjednikom Miroslavom Kršićem vrijedno radi kako bi obezbijedila sve uslove fudbalerima, kao i infrastrukturne uslove koji su potrebni.

-Zvanično smo promovisani u prvoligaša gdje nam je objektivno i mjesto. Naše ambicije su da budemo stabilan prvoligaš, odnosno da se nađemo u sredini tabele sa aspiracijama ka gornjem dijelu. Radimo teren sa vještačkom travom, uskoro treba da bude postavljena plastična podloga. U toku su pripreme za postavljanje većeg broja stolica na tribinama. Očekujemo da ćemo sitne nedostatke otkloniti do starta prvenstva. Zahvaljujemo se gradonačelniku na nesebičnoj pomoći klubu. Grad Doboj je vodeći finansijer našeg kluba – rekao je Miroslav Kršić predsjednik FK Sloga.

Igrači pod palicom šefa stručnog štaba Milana Draganovića vrijedno rade. Njemu će u radu u narednom periodu pomagati Ratko Nikolić.

-Danas je FSRS i zvanično objavio spisak ekipa koje će nastupati u Prvoj ligi RS na kom je i FK Sloga iz Doboja. Smatram da smo apsolutno zasluženo tu jer smo igrama, ponašanjem  i organizacijom u proteklom periodu pokazali da je Slogi mjesto u eliti RS-a. Lično žalim što prvenstvo nije okončano na terenu, ali podatak da smo ekipa koja je kao i lider Kozarska Dubica imala samo dva poraza u 16 kola, te i činjenica da od ekipa koje su se plasirale u Prvu ligu nismo izgubili ni jednu utakmicu (Kozarska Dubica 2:2 u Dubici, 4:1 u Doboju za Slogu, Ljubić 3:1 u Doboju i Sloboda 4:2 u Novom Gradu za Slogu), uz preko tri postignuta gola po utakmici sa najboljima, govori dovoljno o uspješnosti Sloge u protekloj sezoni. Mi smo krenuli sa pripremama dosta ranije i vrlo ozbiljno, ima određenih promjena. U stručnom štabu je novi asistent Ratko Nikolić koji je ponikao u našem klubu i sa radošću se vratio u svoj klub. Dosadašnji pomoćnici su ujedno treneri juniora i kadeta Sloge, što u ovom rangu nije moguće, te su ostali sa svojim takmičarskim ekipama i ja im se zahvaljujem na sjajnoj saradnji i ispunjenju zacrtanog cilja. Trener golmana je ostao Dalibor Stefanović. U igračkom kadru otišli su Butigan Nikola, Buljubašić Enver, a u dogovoru sa našim mladim igračima pustićemo još dva tri igrača u klubove, gdje se ozbiljno radi i trenira da bi dobili dodatno iskustvo kroz igru i utakmice. Sa nama su i novi momci: golman Tino Divković, Boris Aljetić,Marko Lukić, Zerin Galijašević i Nedim Oglečevac, njima su istekli ugovori u klubovima gdje su do sada nastupali i u narednoj sezoni ce pojačati naše redove. Momci sjajno rade i zaista smo zadovoljni sa svim što se u klubu i oko njega dešava. Radove na infrastrukturi, ispunjenje obaveza UO prema svima u klubu govori o činjenicu da Sloga ide putem da bude lider u regiji što je bio moj cilj i cilj UO na čelu sa predsjednikom Kršićem i potpredsjednikom Bajraktarevićem. Ambicije kluba su stabilan prvoligaški status i povratak publike na naše Luke. – istakao je Milan Draganović, šef stručnpg štaba Sloge. 

Novinar: Nenad Vasić

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close