Vijesti

DOBOJ: Djeca iz gradskog obdaništa u posjeti JU „Centar za dnevno zbrinjavanje djece i omladine“ (FOTO)

Povodom obilježavanja Nedjelje djeteta mališani dobojskog Dječijeg obdaništa „Majka Jugović“ obišli su Javnu ustanovu „Centar za dnevno zbrinjavanje djece i omladine“ u ovom gradu.

Nisu došli praznih ruku. Donijeli su i poklone, a dječaci i djevojčice iz Centra za njih su izveli pozorišni komad. Uživali su i jedni i drugi, što se vidjelo na njihovim nasmijanim licima.

-Povodom Dječije nedjelje ugostili smo naše drugare iz Dječijeg vrtića „Majka Jugović“ Doboj. U suštini mi se svake godine družimo u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje, gdje promovišemo prava djece, što i jeste naš krajnji cilj. Oni nama svake godine donesu poklone u vidu slatkiša i voća, tako da na taj način promovišemo i zdravlje. Mi njima uzvratimo tako što im poklonimo radove koje naša djeca rade tokom godine. Nastavićemo i u narednim godinama da promovišemo prava djece, kao i da se družimo sa našim drugarima – izjavila je Snježana Stanojević, diplomirani socijalni radnik.

Snježana Stanojević, diplomirani socijalni radnik

-Mi smo u vrtiću radili jedan plakat sa njihovim pravima i donijeli smo im neke poklončiće u vidu slatkiša i voća, pošto je već jesen uveliko. Oni vole da rade i da se druže, tako da i mi njih pozivamo da nam dođu u svako doba u posjetu, bilo u vrtić ili kada smo vani sa djecom – rekla je Mira Živković, vaspitač.

Mira Živković, vaspitač

Posjeta je organizovana u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje, koja se ove godine obilježava od 7. do 13. oktobra.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close