Vijesti

DOBOJ: Direktor RUGIPP-a i rukovodstvo Grada o eksproprijaciji zemljišta

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove /RUGIPP/ Bosiljka Predragović i rukovodstvo Doboja razgovarali su danas u tom gradu o imovinskopravnim odnosima, odnosno eksproprijaciji zemljišta koje je ta lokalna zajednica identifikovala kao neohodno za infrastrukturni razvoj grada.

“Geodetska uprava sprovodi postupke eksproprijacije za Koridor `Pet ce` koji nam je prioritet u Republici Srpskoj, ali evo danas smo uspjeli da pronađemo nekakva rješenja kako bismo paralelno vodili postupke za opšti interes koji utvrdi jedinica lokalne samouprave”, rekla je Predragovićeva novinarima nakon sastanka koji je iniciirao gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Ona je ukazala na nedostatak kadrova u RUGIPP-u, s obzirom na to da je već sedam timova angažovano na eksproprijaciji na Koridoru “Pet ce” i podsjetila da je Vlada Srpske rebalansom budžeta obezbijedila dodatna sredstva za angažovanje novih stručnjaka.

Predragovićeva je ukazala da Gradska uprava Doboja namjerava da utvrdi i opšti interes za infrastrukturne projekte izgranje nove bolnice, uređenja korita rijeke Bosne i uređenje saobraćajnica unutar grada.

“Mi smo pomalo zatečeni jako dobrim planiranim aktivnostima Grada”, izjavila je Predragovićeva.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je na sastanku dogovoreno da se već u ponedjeljak, 18. novembra, održi operativni sastanak timova geodetske uprave i uprave grada, na kojem će biti utvrđeni rokovi i potrebe kako bi se ubrzali postupci eksproprijacije.

Na sastanku su uz predstavnike RUGIPP-a prisustvovali i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srspke Nebojša Marić i Danijel Jošić, predsjednik Skupštine grada Doboj Sanja Vulić, te poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obren Petrović.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close