Vijesti

Doboj: Danas o sufinansiranju kupovine stanova mladim bračnim parovima

Booking.com

DOBOJ, 3. SEPTEMBRA /SRNA/ – U Doboju će danas, nakon ljetne pauze, biti održana sjednica Skupštine grada na kojoj će odbornici raspravljati i o odluci o sufinansiranju kupovine 100 stanova mladim bračnim parovima, najavila je predsjednik ove skupštine Sanja Vulić.
Vulićeva je rekla Srni da je na dnevnom redu sjednice predviđeno 25 tačaka, uz mogućnost da bude proširen na inicijativu gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića. 

“Sjednica će biti zanimljiva, jer ćemo usvojiti odluku o sufinansiranju kupovine 100 stanova za mlade bračne parove, s ciljem podsticaja nataliteta i ostanka mladih u gradu Doboju”, izjavila je Vulićeva i pojasnila da će Jerinić biti ovlašten da definiše posebne mjere uslova za prijavu na konkurs o kojem će javnost biti blagovremeno upoznata. 

Ona je istakla da će se odbornici izjašnjavati o inicijativi gradonačelnika o sprovođenju akcije pošumljavanja urbanog dijela grada “1.000 za Doboj”, čime će Doboj biti biti među prvim lokalnim zajednicama koje će finansijski podržati jednu republičku instituciju, odnosno Centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju u Doboju, koji je pretrpio štetu tokom poplava 2014. godine. 

Vulićeva je najavila i da će biti odobreno 27.100 KM Srednjoj ekonomskoj školi u Doboju za realizaciju projekta “Na korak do prvog zaposlenja uz informatičku pismenost”, kako bi se uhvatio korak sa informatičkim tehnologijama i tako podržale prepruke Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. 

“Odbornici političkih partija koji su okupljeni oko SNSD-a i čine skupštinsku većinu su na strani razvoja i prospertiteta Doboja”, poručila je Vulićeva i istakla da ovoj lokalnoj zajednici treba više timskog rada i novih ideja. 

Ona je istakla da je nakon političkog približavanja Doboja i Banjaluke, lokalnom parlamentu i gradonačelniku vrlo važno da se proprate najavljeni republički i međunarodni projekti. 

Sjednica Skupštine grada biće održana u 10.00 časova u Centru za kulturu i obrazovanje. 

SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close