Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović čestitala je lideru SNSD-a Miloradu Dodiku današnji reizbor na ovu funkciju i poručila da politički događaji, kao što je današnji Sabor ove stranke u Doboju, privlače veliku pažnju javnosti s obzirom na to da SNSD i koalicioni partneri godinama svojom politikom osvajaju pobjede i kreiraju određene procese u Republici Srpskoj.

“Danas smo pokazali da i ovako važnom poslu možemo da pristupimo efikasno. Čestitke našem starom-novom predsjedniku Miloradu Dodiku. Zahvalnost našim uvaženim gostima koji su došli ovdje iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunije i Mađarske, ambasadorima koji su bili prisutni ovdje i čvrsto stoje na stanovištu odbrane međunarodnog prava”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Doboju.

Prema njenim riječima, Sabor je danas pokazao kapacitet da izabere organe SNSD-a koji će u narednom periodu, znajući koliko će još biti političkih bitaka i izazovnih vremena, biti sposobni i spremni da se uhvate u koštac, bilo da je riječ o onima koji će djelovati na lokalnom niovu, nivou Republike Srpske ili zajedničkih institucija BiH.

“Predstavljamo veliki i kompaktan tim. Ono što daje snagu našem timu je jedinsto i okupljenost oko zajedničkih ciljeva. Isto tako, bez bilo kakvih pretenzija i namjera da to zvuči arogantno, sigurni smo da i ono što je snaga Republike Srpske u ogromoj mjeri ili presudno zavisi upravo od politike i snage SNSD-a”, navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je i danas pokazana opredijeljenost da se može nastaviti zajedno i da se niko nije umorio od rada za Republiku Srpsku.

“Republika Srpska je okvir za naše političko djelovanje. Republika Srpska je i politički cilj. NJena zaštita, zaštita ustavnog kapaciteta, ali i da se spremimo za sve ono što dolazi a odnosi se na redovan kalendar. To su izbori na lokalnom nivou, nakon toga opšti. Mi smo danas ponovo pokazali snagu i potvrdili da ćemo nastaviti da se krećemo kao veliki tim i porodica”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je čestitala na izboru Dodiku, članovima Glavnog odbora i drugih stranačkih tijela koji su izglasani na sedmom Saboru SNSD-a.

U Doboju je danas održan sedmi Sabor SNSD-a na kojem je na mjesto predsjednika stranke reizabran Milorad Dodik, izabrani su novi Glavni odbor, te Statutarna i Nadzorna komisija.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prethodni članakDOBOJ: Dodik: Sabor mi dao snagu da se i dalje borim za Republiku Srpsku
Naredni članakDOBOJ: Dodik: SNSD je autonomna stranka, zahvalna narodu za podršku