Doboj

DOBOJ: Civilno-vojna saradnja na visokom nivou (FOTO)

Civilno-vojna saradnja saradnja u Doboju je na visokom nivou sa vidljivim benefitima po ovu lokalnu zajednicu, zaključeno je nakon današnjeg sastanka zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Mirka Okolića, komandanta Šeste pješadijske brigade Radomira Jovića i komandanta NATO štaba Sarajevo Erika Folkestada sa dobojskim gradonačelnikom Borisom Jerinićem.

Okolić je saradnju ocijenio kao uspješnu i izrazio zadovoljstvo što će biti nastavljena.

“Grad Doboj je uvijek otvoren za svaku saradnju. Grad koji je pružao, ali i koristio određene benefite, što je uspjeh svakoga grada i gradonačelnika koji na osnovu te saradnje izvuče određene benefite po lokalnu zajednicu”, rekao je Okolić novinarima.

Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH

Folkestad je pozdravio podršku gradonačelnika Jerinića inicijativi toplifikacije kasarne Oružanih snaga BiH “Vojvoda Radomir Putnik” u dobojskom naselju Miljkovac.

Folkestad je ukazao na dosadašnju podršku gradu Doboju nakon poplava 2014. godine od Komande NATO-a u Sarajevu, a civilnu-vojnu saradnju ocijenio je kao visoku.

Erik Folkestad, komandant NATO štaba Sarajevo

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da je zajedno sa Oružanim snagama BiH i uz podršku Komande NATO Sarajeva počela izgradnja vrelovoda za potrebe Kasarne “Vojvoda Radomir Putnik”, procijenjene vrijednosti od oko 1.200.000 KM, te da su sredstva obezbijeđena i od Vlade NJemačke koja je donirala 400.000 KM.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On očekuje da će Folkestad ponijeti lijepe uspomene nakon dvodnevne posjete Doboju, tokom koje je, između ostalog, obišao spomenik operaciji “Halijard” – akciji spasavanja američkih pilota u Drugom svjetskom ratu u dobojskom naselju Boljanić, kao i Tehničku radionicu za opravku i uništavanje municije u Kasarni “3. maj” u dobojskom naselju Bare.

Jerinić je podsjetio na podršku Komande NATO u Sarajevu tokom oporavka grada od posljedica poplava iz 2014. godine. 

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close