Vijesti

DOBOJ: Boljanić dobija novi asfalt (FOTO)

U ozrenskom selu Boljanić u toku su radovi na putnoj infrastrukturi. Radove je obišao i prvi čovjek Grada Doboja Boris Jerinić, najavljujući da se na području ove lokalne zajednice nastavlja realizacija brojnih infrastrukturnih projekata.

Pandemija virusa korona je usporila, ali nije zaustavila realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata. Kako je ranije rečeno pored gradskih saobraćajnica radiće se putna infrastruktura i u ruralnom dijelu Grada Doboja. U tom pravcu se i radi. Ozrensko selo Boljanić dobiće asfaltiranu dionicu puta u dužini od oko 1.500 metara. Biće uloženo u ovo selo više od 150 hiljada maraka. Da radovi idu planiranom dinamikom uvjerio se i gradonačelnik, koji je obišao zaseok Potoci, koji je u sastavu Mjesne zajednice Boljanić, u kome mašine rade na dionici dugoj 250 metara. Prvi čovjek ove lokalne zajednice je još jednom potvrdio da će Doboj postati  jedno veliko gradilište sa značajnim infrastrukturnim i kapitalnim projektima.

-Nastavili smo sa projektima, odnosno kao što smo i govorili u proteklom periodu popravljamo infrstrukturu u našim mjesnim zajednicama. Podjednako ulažemo u ruralne dijelove, kako ovdje u Boljaniću na Ozrenu, tako i u svim ostalim našim mjesnim zajednicama. Svakako da jednom sigurnošću i stabilnošću politike koju vodimo u Gradu Doboju možemo da izvršavamo sve one obaveze koje su pred nama – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-U ovom momentu radimo 250 metara asfalta u zaseosku Potoci. Nadalje planirani su još radovi i u ostalim zaseocima u našem Boljaniću od svega nekih kilometar i po. Drago mi je da su naši čelnici to prepoznali i iznašli sredstava i snage da nam pomognu, jer Boljanič je teritorijalno dosta veliki i imamo dosta nekategorisanih puteva – rekao je Zoran Ristić, Mjesna zajednica Boljanić.

Zoran Ristić, Mjesna zajednica Boljanić

Radi se i u gradskoj zoni. U novom ruhu zasijaće i Ulica Kralja Aleksandra. Osim uređenog trotoara, ova ulica dobiće i nove saobraćajnice, javnu rasvjetu, a osim toga radiće se i na zamjeni kolektora tj. kanalizacija za kompletnu ulicu. Dio ulice koji izlazi na magistralni put M-17 biće povezan na kružni tok. Za rekonstrukciju ove ulice izdvojeno je 1,46 miliona maraka.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close