Bezbjednosna situacija na području koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj bila je zadovoljavajuća tokom mjeseca avgusta, rečeno je ovo na konferenciji za medije dobojske policije.

Ove godine u avgustu evidentirano je 59 krivičnih djela iz oblasti opšteg kriminaliteta na području koje operativno pokriva ova Policijska uprava, a što je za 1,7 odsto više nego u avgustu lani, od čega je njih 21 protiv imovine.

U nadležnosti Policijske uprave Doboj u avgustu u odnosu na isti period lani, evidentirano je više krivičnih djela za 41,1 odsto, saobraćajnih nezgoda za 8,6 odsto, te narušavanja javnog reda i mira za 36,6 odsto. Koeficijent ukupne rasvijetljenosti djlela opšteg kriminaliteta iznosi
103,4 odsto. Razriješene su i tri krađe vozila.

Zbog počinjenih prekršaja iz bezbjednosti saobraćaja, 16 zahtjeva je izdato za pokretanje prekršajnog postupka, te su uručena 3.752 prekršajna naloga. Tokom avgusta evidentirano je jedno samoubistvo.

Foto: rtvdoboj.org

RTV Doboj

Prethodni članakBukejlović: Osnovati posebni registar neprofitnih organizacija
Naredni članakBukejlović: Neprofitne organizacije su agenti stranog uticaja ukoliko postupaju neustavno i na štetu građana