Vijesti

DOBOJ: Asfaltirana dionica regionalnog puta na Trebavi (FOTO)

Radovi na asfaltiranju regionalnog puta na Trebavi su završeni. Asfaltirana je dionica regionalnog puta u dužini od tri kilometra. Preduzeće Putevi Srpske je dalo saglasnost, a sredstva za radove obezbijedila je Gradska uprava. Korist od novog puta imaće mještani Zelinje, Paležnice Donje i Gornje, ali i drugih trebavskih mjesnih zajednica.

-Ovaj regionalni put nije rađen zadnjih decenija. Ove godine smo uspjeli da uradimo tri kilometra regionalnog puta iz vlastitih sredstava Grada. Od Puteva Srpske smo dobili saglasnost, a Grad je obezbijedio sredstva. Ovo je poruka ljudima koji žive u ovim udaljenim mjestima da je put preduslov da oni ostaju ovdje. Naše opredjeljenje je da nastavimo sa svim infrastrukturnim projektima. Takođe, naše opredjeljenje je da u narednom periodu ostanemo okupljeni, da čujemo potrebe naših građana i da za njih tražimo rješenja zajedno sa institucijama. Siguran sam da ćemo u narednom periodu imati podršku Vlade Republike Srpske i svih institucija Srpske. Zajednićki ćemo tražiti finansijsku konstrukciju. Dugo čekamo taj regionalni put. Ovo je samo jedan korak, a ima još puno toga da se radi. Naše opredjeljenje je da završavamo projekte koje smo započeli. Takođe, imamo i dosta novih projekata i opredjeljenja smo da nastavimo da radimo što više, kako ovdje na Trebavi, tako i na čitavoj teritoriji Grada Doboja – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Uradili smo taj regionalni put. Takođe, uradili smo dio i u Zelinji, jer to je nama normalno bliže, ali mislim da kilometarski ostaje isto, ali nam je radi puta normalno ipak bliže. Uradili smo uz pomoć gradske vlasti i prilazni put našem hramu. Takođe, uradili smo sada dosta lokalnih makadamskih puteva u mjesnim zajednicama. Prišli smo svakoj kući koja je imala postojeći put. Grederom smo to izravnali, posuli i uvaljali. Imamo sada još i aktivnost na postavljanju ulične rasvjete, kao što vidite dio smo već izmijenili i postavili novu, tako da se sada prilično dobro vidi. Ostao je još dio da postavimo i da to završimo, a ubjeđen sam da ćemo uz njihovu pomoć to i uraditi – rekao je Zvonko Blagojević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Paležnica Gornja.

Zvonko Blagojević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Paležnica Gornja

Asfaltiran je i pristupni put crkvi u mjestu Paležnica Gornja.

-Hvala Bogu da smo doživili da je i u Gornjoj Paležnici do crkve urađen asfalt. Doduše nije im to prvo dobro djelo koje su učinili na parohiji koju ja opslužujem. Uradili su dosta u Donjoj Paležnici, rade dosta i u Kožuhama, a 5. septembra smo imali osvjećenje crkve u Sjenini Rijeci, gdje smo na petnaest kuća sa Gradom Doboj uradili crkvu i osvještali je. Tada je došao naš vladika Fotije i osvještao crkvu – izjavio je Mirko Jokić, sveštenik.

Mirko Jokić, sveštenik

Grad Doboj je jedno veliko gradilište. Radi i se u ruralnim dijelovima Grada, kao i u njegovom jezgru. Uz podršku republičke vlasti realizuje se nekoliko kapitalnih projekata.

Foto: rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close