Kožušanin Aleksandar Šutalo osvojio je prvo mjesto u juniorskoj kategoriji u „street workout” disciplinama na drugom po redu takmičenju „NS summer cup Štrand 2024“ u Novom Sadu, koje je organizovao svjetski prvak u ovoj disciplini Milan Pašćan, uz podršku grada Novog Sada.

Na ovoj sportskoj manifestaciji koja je održana na novosadskom Štrandu ispod Mosta Slobode, Šutalo je prvo mjesto osvojio sa ukupno ostvarenih 109,50 bodova u disciplinama ruski zgib (13 ponavljanja), zgib (+15 kg – 18 ponavljanja), propadanja (+25 kg – 37 ponavljanja) i čučanj (+70 kg – 51 ponavljanje).

-Šutalo je za RTV Doboj rekao da je prezadovoljan svojim nastupom pred novosadskom publikom, te iskazao veliku zahvalnost gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću, poslaniku u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obrenu Petroviću, poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijelu Jošiću, Dejanu Starčeviću, predsjedniku dobojskog Srpskog sokolskog društva „Sveti Đorđe” Draganu Radiću, privatnom preduzetniku iz Kožuha Saši Živkoviću i drugim mnogobrojnim ljudima koji su mu finansijski pomogli da nastupi na ovom prestižnom takmičenju.

Takmičenje u Novom Sadu okupilo je 50 najbolјih domaćih i stranih atleta iz cijelog svijeta. Muški takmičari su bili podielјeni u kategorije ispod i iznad 18 godina, odnosno ispod i iznad 75 kilograma, dok su se žene takmičile u jednoj kategoriji. Takmičenje je bilo humanitarnog karaktera, a tim povodom postavlјene su bile kutije za dobrovolјne priloge i svako ko je prisustvovao bio je u prilici da doprinese i pomogne akciju „Za Lukin život!“ Humanitarne fondacije „Budi human“.

Pripremio: Igor Jovanović

Foto: Ustupljene fotografije

RTV Doboj

Prethodni članak„Vodovod” a.d. Doboj – Obavještenje za korisnike
Naredni članakKo bolje vozi, čovjek ili računar?