Vijesti

DOBOJ: Јerinić: Ne može CIK birati vlast

Boris Јerinić, gradonačelnik Doboja, rekao je da je poništavanje izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboj očekivana odluka Centralne izborne komisije BiH, koja je, kako je dodao, nelegalno izabrana.

Kako je naglasio, kako su postali članovi komisije, tako i politički rade, odnosno djeluju.

– Spremni smo juče, danas i uvijek izaći pred naše građane. Građani biraju vlast, ne mogu članovi CIK-a njima birati vlast – naveo je Јerinić.

Kako je dodao, odluka CIK-a još nije zvanično objavljena, a kada bude objavljena zajedno sa obrazloženjem i poukom o pravnom lijeku, postoji mogućnost žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH.

– Svakako da će pravni tim analizirati odluku i uslijediće sigurno žalba. Vjerujem da će Sud donijeti zakonitu odluku – rekao je Јerinić za Nezavisne novine”

Јerinić je rekao da “nezakonito izabrani ljudi donose mimo rokova nezakonite odluke”.

– Oni su imali mogućnost da obustave izbore, da ih prekinu, da ih u roku od 30 dana ponište ili potvrtde. Istu ovu odluku su mogli donijeti u roku od 30 dana, što je po Izbornom zakonu njihova obaveza. Ako su već 19. novembra pokrenuli upravni postupak, Zakon o upravnom postupku ima određene rokove. Rok je 30 dana, a u složenim slučajevima, kako su nazvali ovaj, rok je 60 dana. Danas je 21. januar, što znači da su probili i taj rok. A nazivaju sebe vrsnih pravnicima – naglasio je Јerinić.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close