Sport

Đorđević: Јokić izgleda dobro

Booking.com

Selektor košarakške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da će susret protiv Litvanije biti prava prilika za provjeru svega što ih očekuje.

– Ne znam šta bih mogao da kažem osim da reprezentativci rade u dobrom ritmu. Priključio se Nikola Јokić i dalje nastavljamo u istom ritmu. Pripremamo se za sutrašnju utakmicu i sve koje nas čekaju. Utakmica protiv Litvanije biće fizički zahtjevna, jer Litvanci godinama prave stil košarke koji im donosi rezultate, a to je snažna igra, fizički dueli. To je ono što nam treba da se spremimo za napor koji nas čeka na SP – rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Štark Areni.

Poslije meča sa Finskom, selektor je iznio niz kritika na račun igre u odbrani, a objasnio je i koliko je važno da ekipa uđe u takmičarski ritam što prije.

– To su neke stvari koje se trudimo što prije da izgradimo. Pripreme su toliko zahtjevne da više ne postoji pojam prijateljska utakmica. Postoji pripremna, ali ne prijateljska. Ponos kod svih je tako veliki da svi žele da pobjede, pa tako i mi. Јa imam moto da je svaka sljedeća utakmica najvažnija u karijeri. Na nama je da što pre izgradimo tu karakteristiku koja nas je krasila godinama, a to je fizička snaga, igra u duelu, “u meso”, da ne bježimo od toga, da se ne čuvamo, jer ne znamo drugačije. Tu smo dobili mnogo uz naše standardno košarkaško znanje i saradnju. Ne postoji sebičnost u igri. Iz toga gradimo napadačku filozofiju, uz našu standardnu odbrambenu, koja nam je mnogo toga dala – objasnio je Đorđević.

On je upitan i u kakvoj su formi NBA igraci, koji su se kasnije priključili i koliko će to biti smetnja.

– Oni su radili sami, u dobroj su fizičkoj formi. A ovo drugo ćemo znati na kraju. Ako bude kako smo se nadali, reći ćemo to je super. Ako ne bude, imaćemo neki izgovor koji ja ne volim. Imao sam razgovor sa Bogdanovićem, ne volim da imamo bilo kakve izgovore pred veliko takmičenje. Mislim da kroz ovaj period i sve utakmice koje su izuzetno zahtjevne, pogotovo Akropolis kup, da će pomoći igračima da dođu do željene forme – rekao je selektor.

Đorđević je govorio i o tome kako je dočekan Nikola Јokić, koji se reprezentaciji priključio juče, i kako se igrač Denvera nosi sa pritiskom javnosti.

– Sa pomoćnim trenerom Antonićem sam proveo kod njega cijeli dan, zna kompletan plan. Izgleda dobro, radio je dobro. Sa velikim entuzijazmom je ušao među igrače. Svi su jedva čekali da ga vide, svi ga poznaju. Na nama je da ga usmjerimo ka dobroj formi i iznivelišemo. On je pelcovan protiv bilo kakvog pritiska. Nema potreba da pritisak stavljamo pred bilo kog igrača, svi oni imaju pritisak, ja takođe. Trudim se da skinem pritisak sa njihovih leđa, ali smo navikli na njega, jer moramo da se nosimo sa tim ako želimo da osvajamo medalje – zaključio je Đorđević.

Utakmica između Srbije i Litvanije igra se u subotu od 21 sat u Štark areni.

Foto: Marko Metlas

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close