Sport

Debakl Srpkinja, slijedi Slovenija za drugu rundu

Rukometašice Srbije doživjele su drugi uzastopni poraz na Svjetskom prvenstvu, najubjedljiviji u Јapanu.

Srpkinje su bile nemoćne protiv selekcije Holandije koja je slavila sa 36:23 u četvrtom kolu grupe A.

Srbija sada ima polovičan učinak 2-2, kao i Slovenija, pa će njihov duel sutra od 7 ujutru odlučiti ko će u drugu rundu SP.

Izabranice Ljubomira Obradovića su potpuno razočarale nakon odlične predstave u porazu od Norveške.

Previše su griješile, čak 22 puta su prepustile loptu rivalkama, naspram samo sedam grešaka Holandije. Srbija je imala i izuzetno loš procenat šuta (23/61), da nije bilo sedmeraca Liščevićeve (6/6) katastrofa bi bila još veća.

Bile su nemoćne protiv Holandije od prvog minuta, rivalke brzo stižu do 3:0, disciplinovane u odbrani, eksplozivne u napadu postepeno pojačavaju ritam pa razlika nastavlja da raste iz minuta u minut.

Od 5:1, preko 7:2 do 14:8, kada Srpkinje konačno uspijevaju da povežu nekoliko dorbih napada i smanjiena 15:10.

Međutim, ispostavilo se da je to bio samo kratak period pada u igri Holandije, čim su došle do daha kreću u novi nalet i stižu do dvostruke prednosti u 27. minutu – 20:10.

Golovima Liščevićeve i Trifunovićeve smanjujemo na -8 na poluvremenu, ali Holanđanke ne popuštaju ni u nastavku, surovo kažnjavaju brojne greške srpskih rukometašica i stižu do najveće razlike 26:14 u 43. minutu susreta.

Tek tada Holanđanke malo popuštaju “gas”, Srpkinje dolaze do daha, koriste malo više prostora u napadu i pogocima Obradovićeve i Trifunovićeve Srbija se vraća na jednocifren zaostatak – 23:31.

Međutim, Holandija odmah reaguje, ponovo pojačava ritam i serijom kontri nakon novih grešaka Srpkinja se vraćaju ne samo na dvocifrenu prednost već stižu i do najveće razlike na meču za konačnih 36:23.

Najefikasnije u srpskom timu bile su Liščević, Obradović i Trifunović sa po 6 pogodaka. Veći debakl ublažila je i Katarina Obradović sa 9 odbrana.

Holandiju je predvodila Estevana Polman sa osam golova, inače supruga bivšeg fudbalera Rafaela van der Varta, dok su po šest postigle Van der Hejden, Abing i Dulfer.

U prvom meču četvrtog kola grupe A, Slovenija je bila ubgedljiva protiv Kube, dok se kasnije sastaju Norveška i Angola.

Foto: IHF

Izvor: RTRS


Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close