High Tech

De Niro otvara restoran Nobu na Svetom Stefanu

U sklopu hotelskog kompleksa Sveti Stefan Miločer 17. juna biće otvoren japanski restoran “Nobu” u Kraljičinoj stolici. Čuveni restoran otvoriće Robert de Niro.

“Adriatic Properties” će u naredne tri godine uložiti više od 100 miliona evra u izgradnju novog hotelskog kompleksa na Kraljičinoj plaži i ostalih propratnih sadržaja, rekao je Janis Markogijanis, predstavnik te kompanije.

Zakupac Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže gradiće luksuzni kompleks s pet zvezdica, koji će imati 60 hotelskih soba i 66 apartmana, unutrašnje i bazene na terasama, spa, biblioteku, teretanu i bistro kafe. Osim hotela, “Adriatic Properties” će u okviru druge faze projekta sagraditi konferencijski i šoping centar, unutrašnji parking, helidrom, dva teniska terena i plažni bar.

Novi hotel funkcionisaće po kondo principu, što znači da će 66 apartmana biti u privatnom vlasništvu, a vlasnici će ih izdavati hotelu. Apartmani će biti korišćeni kao hotelske sobe makar deset meseci godišnje, kako nalaže zakon.

Druga faza projekta počela je 2012. izgradnjom spa centra, vrednog 10 miliona evra, a koji je sa blizu 3.000 kvadrata najveći na obali. On je potpuno operativan otvoren za sve goste sa strane, a biće u upotrebi i nakon završetka kompletne druge faze. Prethodno je u okviru prve faze, koja je obuhvatila rekonstrukciju Vile Miločer i ostrva Sveti Stefan, “Adriatic” investirao više od 90 miliona evra.

On ističe da je većina klijenata koja posećuje Sveti Stefan iz Amerike i Evrope, ali u poslednje vreme imaju sve više gostiju iz Azije, pretežno iz arapskih zemalja.

Govoreći o investicijama u hotel “Maestral” u Pržnu, koji je krajem prošle godine preuzeo vlasnik “Adriatic Propertiesa”, Markogijanis je kazao da se još radi na investicionom planu.

“Pokušavamo da uradimo što više kako bi hotel bio operativan tokom predstojeće sezone. Nakon septembra, nastavićemo veće radove. Do sledeće sezone hotel će biti spreman”, naveo je Markogijanis.

 

Izvor: b92

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close