Vijesti

Davorov međunarodni pravni tim kod Lukača i Lepira

BANJALUKA – Međunarodni pravni tim, koji je Davor Dragičević, otac stradalog Davida, pozvao u Republiku Srpsku da utvrdi okolnosti ubistva njegovog sina, kasno juče je stigao u Banjaluku, a danas bi trebalo da se sastanu sa Draganom Lukačem, ministrom unutrašnjih poslova RS, i Želimirom Lepirem, glavnim tužiocem Okružnog tužilaštva u Banjaluci, saznaju “Nezavisne”.

Kako nam je rečeno, pravni stručnjaci, koji u RS djeluju kao opunomoćeni advokati Davora Dragičevića, trebalo bi da se u Narodnoj skupštini (NS) RS sastanu i sa poslanicima određenih poslaničkih klubova, a i članovima rasformiranog Anketnog odbora koji se bavio utvrđivanjem okolnosti smrti Davida Dragičevića.

Iz BiH Davorov tim čine advokati Duško Tomić i Nifet Feraget, iz Hrvatske Anto Nobilo, a iz Srbije Zora Dobričanin Nikodinović. Kako saznajemo, timu bi se još moglo pridružiti nekoliko advokata iz EU i SAD.

Prema riječima Adama Šukala, poslanika PDP-a i inicijatora sazivanja posebne sjednice NS RS na kojoj bi se raspravljalo o predmetu “Dragičević”, danas bi Kolegijum trebalo da odluči kad će biti sazvana posebna sjednica.

Ono što je još neizvjesno je da li će vladajuća većina podržati dnevni red, a s obzirom na to da nam se niko iz vladajućih klubova nije javio, neizvjesno je da li će sjednica, koja će morati biti zakazana jer je sakupljena jedna trećina potpisa poslanika, biti održana s obzirom na to da je mora izglasati apsolutna većina.

Drago Kalabić, poslanik SNSD-a koji je ispred te stranke bio u Anketnom odboru, juče nam je rekao da nema nikakvu informaciju kako će odlučiti Kolegijum i Klub njegove stranke.

“Mi smo sve rekli što smo imali u okviru Anketnog odbora, a ja sam iznio svoj stav koji je javnosti poznat i kojem nemam ništa novo da dodam. Što se tiče sjednice, to je sad stvar Kolegijuma i ja nemam nijednu informaciju drugačiju od onog što smo mi tada u okviru odbora radili”, rekao je on.

Šukalo, pak, smatra da bi neizglasavanje dnevnog reda, odnosno onemogućavanje sjednice, bila poruka da je vladajuća većina saučesnik u ubistvu.

“Imamo informaciju da su obraćanje zatražili Davor i Suzana Dragičević, pa neka objasne roditeljima zašto izbjegavaju da se priča o očiglednoj uzurpaciji nadležnosti institucija”, rekao je Šukalo.

On je pojasnio da su u materijalu koji su priložili uz dnevni red taksativno navedeni svi zakoni i članovi Ustava RS za koje smatraju da su prekršeni i ističe da je dužnost parlamenta da nadzire kako radi izvršna vlast.

Podsjećamo da je nakon šest dana potrage tijelo Davida Dragičevića pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas u Banjaluci.

(Nezavisne)

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close