Sport

Davidović: Dragocjena iskustva istaknutih sportista

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović uvjerena je da će biti značajnije uspostavljena saradnja sa istaknutim sportistima nosiocima nacionalnih sportskih priznanja od kojih se mogu čuti dragocjena iskustva za unapređenje rada u oblasti sporta.

Na prijemu za istaknute sportiste, Davidovićeva je rekla da su to ljudi čija se imena i danas spominju i koji su ostvarili zapažene rezultate.

– Sigurna sam da su uzori mladim generacijama. Razgovarali smo o stanju u sportu u Srpskoj, ranijim uspjesima i anegdotama – rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci nakon prijema.

Rukometaš Milorad Karalić poručio je da su oni na raspolaganju da pomognu imajući u vidu njihovo veliko sportsko iskustvo.

Rukometaš Abas Arslanagić rekao je da se djeci moraju otvoriti sportske dvorane, a nastavnicima fizičkog vaspitanja proširiti vidike, jer sport počinje u školama.

– Ako oni svoj rad podignu na viši nivo sigurno će i kod djece biti veće interesovanje – rekao je Arslanagić.

Košarkašica Slađana Golić istakla je da je njena misija da upućuje djecu na terene u bilo koji sport, te izrazila nadu da za sport stižu bolja vremena.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close