Sport

Darko Miličić se vraća košarci posle sedam godina pauze!

Skoro niko nije očekivao ovakav potez.

Bivši drugi pik sa NBA drafta 2003. godine Darko Miličić vraća se košarci u 34. godini!

Prema pisanju portala Basketball sphere, Miličić će zaigrati u drugoj muškoj regionalnoj ligi Srbije za ekipu “I come to play” (“Dolazim da igram” prim. prev.)

U ovom klubu su kao članovi i Dušan Bulut, Jovo Stanojević, nekadašnji krilni igrač Zvezde i Partizana, te Dragan Ćeranić i Branko Cvetković.

Njegov potez ima humanitarni karakter jer je cilj da se ovim projektom pomogne deci i mlađim košarkašima da stasaju na pravi način.

– Drago mi je što ćemo moći da pomognemo da mladi stasaju i što akcija ima pre svega humani karakter. Naravno, potrudićemo se svi da napravimo i takmičarski rezultat. Polako – rekao je Miličić za Basketball sphere.

Da podsetimo, Miličić je posle devetogodišnjeg boravka u NBA prestao da se bavi košarkom sa svega 28 godina, 2012. kada je otišao iz Bostona. Bio je i reprezentativacu godinama kada je srpska košarka prolazila kroz razne turbulencije.

Poslednjih godina je uglavnom bio povučen iz javnosti jer se bavio sopstvenim poslom sa jabukama. Jednom prilikom se nakratko oprobao i u kik-boksu pre pet godina.

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close