Vijesti

Danas protesti u Prijedoru protiv rasprodaje prirodnih resursa

Predstavnici Saveza za promjene pozvali su  građane da dođu na proteste protiv rasprodaje prirodnih resursa i prodaje državnog kapitala u Rudnicima željezne rude “Ljubija”, koji su zakazani za danas u 19.00 časova na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru gdje će biti pročitani zahtjevi republičkim vlastima.

 

Protiv organizovanja protesta ustale su stranke vladajuće koalicije, a na protestu neće da učestvuju predstavnici Boračke organizacije u Prijedoru i gradskog udruženja penzionera.

Predsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Prijedor Dušan Berić pozvao je juče gradonačelnika Prijedora Marka Pavića da povuče svoj poziv Savezu za promjene da u Prijedoru protestuje “na trgovima koje su napravili, pred zgradama koje su izgradili i na ulicama koje su asfaltirali”.

“Trgovi, ulice i zgrade u Prijedoru građeni su novcem poreskih obveznika, iz budžeta, a ne ličnim novcem gradonačelnika Marka Pavića. Ovakve izjave dijele građane Prijedora i podsjećaju na vrijeme jednoumlja iz prošlog vijeka, a ne na 21. vijek”, rekao je Berić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Predsjednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Republike Srpske Prijedor Miodrag Deretić demantovao je navode gradonačelnika Prijedora Marka Pavića koji je na konferenciji za novinare 6. juna u Prijedoru rekao da se članice Saveza za promjene, kada su bile na vlasti, nisu zauzele da Prijedor dobije instituciju na republičkom nivou.

“U vrijeme Vlade Pere Bukejlovića Prijedor je dobio jedinu instituciju na republičkom nivou, a riječ je o Fondu za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje i zapošljavanje invalida Republike Srpske i ta institucija veoma uspješno posluje”, naveo je Deretić, koji je u pomenutoj Vladi bio ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

Potpredsjednik SDS-a Borislav Bojić rekao je da je Pavić bio istaknuti član ove stranke i njen poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske. “Valjda se ne stidi vremena koje je proveo u SDS-u”, naglasio je Bojić.

 

Izvor: bn

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close