Vijesti

Dan škole

dan-školeOsnovna škola “Dositej Obradović” iz Doboja obilježila je 61 godinu od osnivanja i uspješnog rada.Tim povodom organizovana je Akademija u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje.

Osnovna škola „Dositej Obradović“ u Doboju 9. maj tradicionalno obilježava kao Dan škole. Direktor ove školske ustanove Vedran Gligorić rekao je da ovu školu pohađa oko 600 učenika.Ove godine upisano je oko devedeset prvačića. Gligorić je podsjetio da je ranije renoviran prizemni dio škole, te najavio da tokom ljetnog raspusta započinju novi radovi na rekonstrukciji škole.

-Prizemlje je obnovljeno zahvaljujući firmi iz Švajcarske.Međutim dotrajala je i stolarija i krov, te će se u narednom periodu pristupiti i realizaciji tih poslova.Naša škola je ušla u uži izbor projekta koji finansira Svjetska banka i kompletna škola treba da bude obnovljena u narednom periodu, rekao je Gligorić.

Neke od najznačajnijih aktivnosti koje su u proteklom periodu sprovedene u ovaj školi su : uvođenje video – nadzora, nova pravila obavljanja dežurstva učenika i nastavnika,  te pripremni predškolski program. Prosvjetni radnik Mira Cvijanović kaže da je sve to doprinijelo većoj sigurnosti i bezbijednosti učenika kao i boljoj disciplini u prostorijama škole.

dan-škole2-Zahvaljujući savremeno -opremljenim učionicama nastavnicima je uveliko olakšan rad , samim tim je i nastava kvalitetnija, što nam je i cilj, kazala je Cvijanović.

Osnovna škola „Dositej Obradović“  broji osamdesetak zaposlenih. Povodom Dana škole organizvoana je svečana akademija u Centru za kulturu i obrazovanje, na kojoj su se predstavili učenici ove škole. Obilježavanje ovog dana nastavljeno je u prostorijama škole.

 

Novinar: Bojana Lugonjić

Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close