Predsjednik Francuske Emanuel Makron dočekao je ispred Јelisejske palate srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

– Doček ispred Јelisejske palate, uoči bilateralnog sastanka sa francuskim predsjednikom – objavila je Cvijanovićeva na Instagramu uz fotografiju sa Makronom uoči sastanka sa članovima Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva se prethodno sastala sa grupom poslanika u Narodnoj skupštini Francuske, koju je predvodila predsjednica poslaničke grupe Nacionalnog okupljanja Marin le Pen.

Na sastanku je razgovarano o političkim i ekonomskim prilikama u BiH i regionu, trenutnoj situaciji i izazovima u Evropskoj uniji, kao i perspektivi procesa evropskih integracija Zapadnog Balkana, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Cvijanovićeva je izrazila posvećenost evropskom putu BiH, ali i žaljenje zbog nedostatka razumijevanja i dvostrukih aršina koje EU primjenjuje prema različitim zemljama.

Cvijanovićeva je upoznala sagovornike o aktuelnim temama u BiH, ukazavši na potrebu dosljednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i ustavnih nadležnosti različitih nivoa vlasti.

Cvijanovićeva se danas u Parizu sastala i sa francuskim senatorima.

Foto: Screnshot/rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakGoganović – Kalabuhov: Bezbjednosna situacija u BiH stabilna, važna uloga Eufor-a (FOTO)
Naredni članakDogodilo se na današnji dan, 10. novembar