Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović nastavlja posjetu Francuskoj, gdje zajedno sa liderima regiona prisustvuje Pariskom mirovnom forumu.

Cvijanovićeva je na marginama Foruma razgovarala sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Crne Gore Јakovom Milatovićem i predsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Cvijanovićeva će danas sa bošnjačkim i hrvatskim članom Predsjedništva učestvovati na Pariskom mirovnom forumu posvećenom najvećim izazovima i traženju efikasnih odgovora za najbitnije izazove u svijetu.

Forum je okuplja predstavnike međunarodnih organizacija i lidera ndržava.

U fokusu Foruma je upravljanje posljedica krize u svijetu, klimatske promjene i ekološka rješenja, njegovanje inkluzivnijeg i pravednijeg društva.

Uvodno obraćanje ima francuski predsjednik Emanuel Makron.

Cvijanovićeva će u poslijepodnevnim časovima položiti cvijeće na spomenike kralju Aleksandru Prvom i kralju Petru Prvom Karađorđeviću.

Na jučerašnjem sastanku na kojem je Cvijanovićeva bila sa druga dva člana Predsjedništva, francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu pojasnila je da Republika Srpska brani ustavnost BiH i nije remetilački faktor.

Prenijela je i to da se Srpska zalaže za funkcionisanje BiH u skladu sa Ustavom, a tu nema mjesta stranim namjesnicima.

Cvijanovićeva je prethodno imala susrete sa francuskim poslanicima i senatorima.

Foto: rtrs.tv

Izvor: RTRS

Prethodni članakZa sedam dana utrošeno 1.800 doza komercijalnih vakcina protiv gripa
Naredni članakServisna informacija Policijske uprave Doboj za dan 09.11.2023. godine