Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da je ministar Elmedin Konaković u potpunosti zloupotrijebio sastanak ministara inostranih poslova država članica EU i zapadnog Balkana izmišljajući priče o malignom ruskom uticaju i navodnim antievropskm snagama protiv kojih se on tobože bori.

– Važno mu je bilo da pomene i kako će zvaničici Republike Srpske ponovo u posjetu Rusiji. Ako već nije rekao da strani uticaj vrše oni koji finansiraju svoje medije, nevladine organizacije i koji lome kičmu demokratiji podržavajući samovolju neizabranog stranca, ili ako slučajno nije vidio da do Moskve dobace i poneki funkcioneri članica EU, svakako je mogao preskočiti da Dejtonski sporazum nazove monstrumom – naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je jedini monstrum onaj koji je iz uređenog Aneksa 10 tog sporazuma izašao u sferu pravnog nasilja, a kojeg su promovisali visoki predstavnici kršeći bezočno mandat koji im je tim aktom međunarodnog prava dat.

– Dakle, stavovi Konakovića nisu stavovi BiH, jer da bi bili, njih bi definisalo tročlano Predsjedništvo BiH, a ne ministar koji optužuje Republiku Srpsku, a sebe promoviše u nekog vasionskog evropejca. I to onog evropejca koji se nije složio da se izvrši svih 14 prioriteta postavljenih od EU – rekla je Cvijanovićeva.

Foto: rtrs.tv

Izvor: SRNA

Prethodni članakPismo srpskih delegata izazvalo buru u Sarajevu
Naredni članakDOBOJ: Ubjedljiva pobjeda futsalera Doboja protiv Policajca