Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović čestitala je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i predsjedniku Srpske napredne stranke Milošu Vučeviću pobjedu na parlamentarnim izborima u Srbiji, ističući da je to potvrda odgovorne politike mira i stabilnosti.

– Primite srdačne čestitke povodom ubjedljive pobjede koju je Srpska napredna stranka i lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” zabilježila na slobodnim i demokratskim izborima. Povjerenje koje su građani ukazali potvrda je ispravne i odgovorne politike mira i stabilnosti, s ciljem ekonomskog prosperiteta i unapređenja odnosa u cijelom regionu – istakla je Cvijanović.

Ona je naglasila da Republika Srpska u razvijenoj, privredno snažnoj i prosperitetnoj Srbiji vidi najsnažniji oslonac.

– Ponosni smo na snagu Srbije, kao i na ukupne odnose koji su odraz zajedništva i razumijevanja, a posebno na naše bratske veze i nikada bolju, sadržajniju i konkretniju saradnju. Uz želje da svojom mudrom i suverenom politikom, koja je vrijedna svakog poštovanja, nastavite da doprinosite napretku i blagostanju Srbije i srpskog naroda u cjelini, srdačno Vas pozdravljam – navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH.

Na osnovu glasova prebrojanih na 7.725 od ukupno 8.273 biračkih mjesta, lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” osvojila je na parlamentarnim izborima 47,04 odsto glasova, a drugoplasirana lista “Srbija protiv nasilja” 22,14 odsto glasova, objavljeno je jutros na sajtu Republičke izborne komisije.

Lista “Ivica Dačić – premijer Srbije” osvojila je 6,63 odsto glasova, koalicija “Nada” 4,92 odsto, a lista “Branimir Nestorović `Mi – Glas iz naroda`” 4,66 odsto glasova.

Foto: Screenshot/Instagram/zeljka.cvijanovic

Izvor: SRNA

Prethodni članakStevandić: Građani Republike Srpske nisu krivi za poraz opozicije
Naredni članakNović: Neviđena hajka protiv Dodika da bude uklonjen sa političke scene