Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da opoziciji i pojedinim ambasadama neće poći za rukom plan da sa političke scene uklone predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer iza njega stoje glasači koji su ga birali na demokratskim izborima.

Cvijanović je, nakon što su se u pojedinim medijima pojavile informacije o razgovoru predstavnika opozicije i pojedinih ambasadora o uklanjanju sa političke scene Dodika, da pojedinci žele da se preko Suda BiH obračunaju sa nekim sa kim ne mogu politički da se nose i da se to više i ne krije.

– To im neće poći za rukom jer iza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika stoje glasači koji su ga birali na demokratskim izborima – rekla je Cvijanović.

Ona je ukazala da razni mešetari pokušavaju da iskoriste bilo šta i bilo koga da dođu do svog cilja.

– To ne može proći bez odgovora institucija i naroda. Mi nismo igračka. Imamo institucije i učestvujemo u demokratskim procesima – istakla je Cvijanović.

Cvijanović je navela da Srpska na izborima bira svoje predstavnike, te da postoji način da se preispita bilo kakva odluka i to isključivo u institucijama Republike Srpske čija je to nadležnost.

– Zloupotrebljavati pravosuđe da bi se sa nekim obračunavali i još se hvaliti da razgovarate sa opozicijom o tome je aposlutno nedopustivo. Do sada su takvi bili i biće kažnjeni od strane naroda – rekla je Cvijanović.

Istakla je da su obračuni evidentni, ali da nije spojivo govoriti o Bakiru Izetbegoviću koji je izgubio izbore i Miloradu Dodiku koji ima apsolutnu podršku i politički kapacitet u Republici Srpskoj.

– Oni su natjerali Aliju Izetbegovića da napusti javni život nakon terorističkog napada u SAD kada je utvrđeno da su oni koji su učestvovali u tim napadima 11. septembra bili pripadnici takozvane Armije BiH kojom je komandovao Izetbegović – navela je Cvijanović.

Ona je ukazala da je razlika i u tome što je Bakir Izetbegović izgubio izbore, dok Dodik nije učestvovao, niti finansirao nešto što je prijetnja bezbjednosti.

– Milorad Dodik je prošao svu proceduru i mislim da opoziciji ni ovaj put neće uspjeti da odradi taj prljavi posao zahvaljujući strancima, niti će stranci uspjeti u svojoj namjeri – zaključila je Cvijanović.

Pojedini mediji pišu da se lideri opozicije iz Srpske sastaju sa ambasadorima u BiH i dobijaju informacije da je, nakon lidera SDA Bakira Izetbegovića, predsjednik Srpske Milorad Dodik na redu da bude sklonjen sa političke scene.

Foto: srna.rs

Izvor: RTRS

Prethodni članakU pripremi strip o životu najmlađeg odlikovanog borca VRS Spomenka Gostića
Naredni članakĐajić: Formiran tim stručnjaka za odlazak u Hag